Να και κάτι σωστό από την ΕΛΑΣ - Ας το δουν όσοι μοστράρουν για likes τα παιδιά τους ή των άλλων

Freepen.gr - «Καταλαβαίνουμε... είσαι περήφανος γονιός και θες να αναρτήσεις φωτογραφία με το παιδάκι σου στα social media! Αν επιμένεις τουλάχιστον κάνε το με στυλ!» σημειώνει η Ελληνική Αστυνομία σε ανάρτησή της στο Twitter. Δυστυχώς αρκετός κόσμος βγάζει φόρα παρτίδα την προσωπική του ζωή μη αντιλαμβανόμενος τους σοβαρούς κινδύνους στους οποίους εκτίθεται.

Αρκετός πλέον κόσμος ζει για να επιβεβαιώνεται ηλεκτρονικά από δήθεν φίλους με τους οποίους συνήθως δεν τον συνδέει τίποτε.

Το ακόμη χειρότερο είναι με όσους το πάνε ακόμη παραπέρα και στηρίζουν την προβολή τους με τα παιδιά των άλλων, όπως δυστυχώς συμβαίνει βλέποντας υπεύθυνους εκπαιδευτικών μονάδων να παραμερίζουν την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας τον Ιούνιο του 2018 που απαγορεύει ρητά τις φωτογραφίες, τις υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων των παιδιών και αναρτούν φωτογραφίες και βίντεο των παιδιών μέσα από τις σχολικές μονάδες και δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τη Δ.Η.Ε. η ανάρτηση φωτογραφιών ανηλίκων δίχως τη συναίνεση των γονέων συνιστά παράβαση του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα και διώκεται αυτεπάγγελτα.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail