Η Τουρκία ανοίγει μέτωπο με την Κίνα - Την καλεί να σταματήσει την ντροπή της ανθρωπότητας με τους Ουιγούρους

Freepen.gr - Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών χτύπησε τη συστηματική πολιτική αφομοίωσης των κινεζικών αρχών προς τους Τούρκους του Ουιγούρ, λέγοντας ότι είναι μια "μεγάλη ντροπή" σε γραπτή δήλωση το Σάββατο.

Ο Hami Aksoy είπε: "Η πολιτική συστηματική αφομοίωση των κινεζικών αρχών προς τους Ουιγούρους Τούρκους αποτελεί μεγάλη ντροπή για την ανθρωπότητα".

"Δεν είναι πλέον μυστικό ότι πάνω από ένα εκατομμύριο Ουιγούροι Τούρκοι - οι οποίοι εκτίθενται σε αυθαίρετες συλλήψεις - υποβάλλονται σε βασανιστήρια και πολιτικές πλύσεις εγκεφάλου σε κέντρα συγκέντρωσης και φυλακές", ανέφερε ο Aksoy ξεχνώντας ότι αυτές τις συνταγές χρησιμοποιούν οι Τούρκοι εδώ και αιώνες μέχρι σήμερα.

"Οι Ουιγούροι - οι οποίοι δεν κρατούνται στα στρατόπεδα - τελούν επίσης υπό μεγάλη πίεση. Οι κάτοικοι του Ουιγούρ που ζουν στο εξωτερικό δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τους συγγενείς τους που ζουν στην περιοχή ", πρόσθεσε ο Aksoy ο οποίος επίσης ξεχνά τις πολυάριθμες τρομοκρατικές επιθέσεις στη συγκεκριμένη κινεζική επαρχία από εξτρεμιστές μουσουλμάνους..

Η Τουρκία καλεί τις κινεζικές αρχές να σεβαστούν τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα των Ουιγούρκων Τούρκων και να κλείσουν στρατόπεδα συγκέντρωσης, ανέφερε ο Aksoy..

"Καλούμε επίσης τη διεθνή κοινότητα και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ να λάβουν αποτελεσματικά μέτρα για να τερματίσουν την ανθρώπινη τραγωδία στην περιοχή του Xinjiang", πρόσθεσε.

Ενδιαφέρον έχει και το ακόλουθο βίντεο που μιλά για τουρκική μειονότητα στην περιοχή. Εδώ ίσως υπάρχει και μια δόση αλήθειας αφού εκεί βρίσκονται οι ιστορικές πατρογονικές εστίες των Τούρκων. 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail