Ελπίζω τώρα να κατάλαβες η μη λύση του Σκοπιανού τι σήμαινε...

Το Σκοπιανό θύμιζε ένα γεμάτο κουτί, σαν μπαούλο, στο οποίο παραχώνει κανείς διάφορα πράγματα και μετά πέφτει πάνω της για να κλείσει και να την κλειδώσει. Μόλις το ανοίξει, χάνεται από το σωρό των αντικειμένων που πέφτουν με ταχύτητα προς τα έξω. Αυτό το κουτί άνοιξε η σημερινή κυβέρνηση. Το έκανε μάλιστα σε μια συγκυρία όπου το γειτονικό κράτος βρισκόταν αντιμέτωπο με το φάσμα της διάλυσης.

Του Στρατή Μαζίδη

Η ελληνική κυβέρνηση στην πορεία προς τις Πρέσπες δεσμευόταν για αρκετά θέματα, τα οποία δεν τήρησε. Ιθαγένεια και γλώσσα πήγαν περίπατο με τους αρμόδιους να κρύβονται πίσω από αστερίσκους και μακροσκελείς διατυπώσεις. Ναι μεν Μακεδόνες αλλά... Ναι μεν μακεδονική γλώσσα αλλά...

Με την υπογραφή της Συμφωνίας και ιδίως την κύρωσή της στα Σκόπια άρχισαν και τα διάφορα όργανα. Μέχρι κι ο "μετριοπαθής" Ζάεφ μίλησε για Μακεδόνες του Αιγαίου και ευκαιρία διδασκαλίας της μακεδονικής γλώσσας.

Το αμετάφραστο όνομα κατέληξε μεταφρασμένο και το "Βόρεια" υπάρχει μόνο σε πινακίδες.

Το σκοπιανό ΥΠΕΞ δίνει οδηγίες στους πολίτες μιλώντας για μακεδονική κουλτούρα, πολιτισμό, περιοχή, ιστορία, λαό, κουζίνα, παραδόσεις κτλ.

Την ίδια ώρα έρχονται και τα δημοσιεύματα με την Ελλάδα να αναγνωρίζει μακεδονική μειονότητα ενώ ένα κόμμα απειροελάχιστης απήχησης, έχει πάρει φόρα μετά την κύρωση της Συμφωνίας.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια αυτά δε συνέβαιναν. Πλέον αποτελούν πραγματικότητα χάρη στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης με τους πρόθυμους και την σιωπηλή ανοχή-ενοχή της αντιπολίτευσης η οποία δε χρησιμοποίησε όλα τα πολιτικά της όπλα. 

Ελπίζω τώρα να καταλάβαμε η μη λύση του Σκοπιανού τι σήμαινε...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail