Πάμε για την πρώτη "Διόρθωση των συνόρων" στα Βαλκάνια

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Hashim Thaci δήλωσε σε πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή σύμφωνα με το Balkan Web ότι επίκειται απόφαση διόρθωσης των συνόρων του Κοσσυφοπεδίου με τη Σερβία εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι το Πρέσεβο, η Μέτνβετζα και το Μπουγιάνοβατς θα αλλάξουν πλευρά.

Ωσόσο ο δημοσιογράφος, Ylli Rakipi σχολιάζοντας την αποστροφή του Hashim Thaci αναρωτήθηκε τι είναι αυτό που θα χάσει το Κοσσυφοπεδίο εννοώντας προφανώς το μέλλον του σερβικού θύλακα της Μιτρόβιτσα. Εντούτοις η απάντηση που έδωσε ήταν μάλλον ασαφής:

Η αναγνώριση από τη Σερβία δεν θα είναι δώρο για το Κοσσυφοπέδιο, αλλά εναπόκειται στην αντιπροσωπεία του Κοσσυφοπεδίου στις Βρυξέλλες να βρει την αποδεκτή λύση για τη βούληση των πολιτών του Κοσσυφοπεδίου και μια λύση που εγγυάται την ειρήνη στο Κοσσυφοπέδιο,

Να είστε σίγουροι ότι δεν επιτυγχάνονται ασυμβίβαστα πράγματα. Θα δώσω στην αντιπροσωπεία πλήρη υποστήριξη στον συμβιβασμό που μπορεί να επιτύχει. Πιστεύω ότι ούτε η ελευθερία ούτε η ανεξαρτησία που χρειάζεται το Κοσσυφοπέδιο μπορεί να σταθεί χωρίς στρατηγική σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχουμε κερδίσει την ελευθερία και την ανεξαρτησία, τώρα πρέπει να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Το χρειαζόμαστε περισσότερο από τον ψεύτικο πατριωτισμό.

Προφανώς βρισκόμαστε στην απαρχή μιας ακόμης αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια που χαρακτηρίζεται ως διόρθωση. Επίσης οι κάποτε αιμοσταγείς ηγέτες καταδικάζουν σήμερα τον...ψεύτικο πατριωτισμό δηλώνοντας πίστη στις δυτικές συμμαχίες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail