Ζάεφ: Θα δημοσιεύσουμε τις μυστικές συμφωνίες με την Ελλάδα

Freepen.gr - Ο σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ προειδοποίησε ότι εάν υπάρχουν νομικές επιλογές, συνιστά στα αρμόδια θεσμικά όργανα να αποχαρακτηρίσουν τα έγγραφα διαπραγμάτευσης του ονόματος με την Ελλάδα από το 1992 μέχρι τη Συμφωνία των Πρεσπών, αναφέρει η ιστοσελίδα albeu.com.

"Εάν υπάρχει η δυνατότητα στη σωστή στιγμή, η οποία δε θα προκαλέσει ζημιά στη χώρα ή τις σχέσεις με την Ελλάδα, θα συνιστούσα προσωπικά τα θεσμικά όργανα να αποχαρακτηρίσουν και να δημοσιεύσουν τα δεδομένα", ανέφερε ο Ζάεφ στην απάντηση στην ερώτηση της Nola Isajllovska Starova στη Βουλή.

Κατά την απογευματινή συνεδρίαση των ερωτήσεων των μελών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, η Isajllovska Starova ρώτησε επίσης για το τι γίνεται για την αντιμετώπιση της διαφθοράς μετά τη δημοσίευση ότι η γειτονική χώρα βρίσκεται στην 93η θέση σύμφωνα με τον Δείκτη Διαφθοράς.

Σύμφωνα με τον Ζάεφ το πιο σημαντικό είναι να τοποθετηθούν αρχικά μηχανισμοί ελέγχου. Ελπίζει ότι όλοι μαζί με την αντιπολίτευση στο Κοινοβούλιο θα επιλέξουν τη νέα σύνθεση της Επιτροπής Καταπολέμησης της Διαφθοράς και συνέστησε να μην αναζητηθεί υποστήριξη για προτάσεις μελών της Επιτροπής που βρίσκονται κοντά σε οποιοδήποτε από τα κόμματα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail