Σύγκρουση Ινδίας - Πακιστάν. Καταρρίψεις μαχητικών αεροσκαφών κι ενός ελικοπτέρου στο Κασμίρ

Freepen.gr - Μεγάλη ένταση μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν ύστερα από τη χθεσινή επιχείρηση της ινδικής αεροπορίας ως απάντηση σε τρομοκρατική ενέργειας πριν ορισμένες ημέρες που κατέληξε στο θάνατο αρκετών αμάχων.



Οι αρχικές ανακοινώσεις νωρίς το πρωί της Τετάρτης μιλούσαν από την πλευρά της Ινδίας για αναχαίτιση τριών πακιστανικών μαχητικών στο Κασμίρ και από του Πακιστάν για βομβαρδισμό ινδικού εδάφους δίχως ανθρώπινες απώλειες και μέσα από τον εναέριο χώρο της χώρας ως μήνυμα ότι το Πακιστάν μπορεί να υπερασπιστεί το δικαίωμα στην αυτοάμυνα.

Η κατάσταση φαίνεται πως άλλαξε άρδην όταν ινδικά μαχητικά πέταξαν πάνω από το Κασμίρ περνώντας τη γραμμή του LoC.




Διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν εδώ και λίγη ώρα την επίσημη επιβεβαίωση πως το Πακιστάν κατέρριψε δύο ινδικά μαχητικά πάνω από το Κασμίρ με το ένα εξ αυτών να καταπέφτει σε πακιστανικό έδαφος και τον πιλότο να συλλαμβάνεται. Το δεύτερο αεροσκάφος συνετρίβη στο Bugdam και ο πιλότος σκοτώθηκε.



Επίσης κατέπεσε κι ένα ινδικό ελικόπτερο Mi-17 με δύο νεκρούς.



Τέλος μεταδίδεται ότι κατερρίφθη κι ένα πακιστανικό F-16 με τον πιλότο να χρησιμοποιεί το σύστημα εκτίναξης, είδηση η οποία φαίνεται πως αμφισβητείται έντονα.


* πιθανές ανανεώσεις - τροποποιήσεις της ανάρτησης στη συνέχεια
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail