Τινάζει στον αέρα τους εργολάβους η Τουρκία - Απλήρωτες οι εταιρείες κατασκευαστικών έργων

(PHOTO: AFP)
Freepen.gr - Ένας πρόεδρος επιχειρηματικής ένωσης δήλωσε τη Δευτέρα ότι η κυβέρνηση δεν έχει πληρώσει τις τουρκικές επιχειρήσεις για συμβάσεις έργων που είχαν υπογράψει, γεγονός που τελικά προσθέτει ανασφάλεια στην εγχώρια οικονομία.

Συγκεκριμένα ο Ayhan Zeytinoğlu, πρόεδρος του Τουρκικού Ιδρύματος Οικονομικής Ανάπτυξης (İKV) και συμπρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων (TOBB) δήλωσε στην εφημερίδα Cumhuriyet ότι η κυβέρνηση έχει χρέος περίπου 100 δις TL (περίπου 19 δισεκατομμύρια δολάρια) στην εγχώρια αγορά.

Το χρέος προέρχεται κυρίως από κατασκευαστικά έργα. "Η κυβέρνηση θα πρέπει να εξοφλήσει αμέσως τα χρέη της, επειδή παρατηρήσαμε ότι οι εργολάβοι υποφέρουν", δήλωσε ο Zeytinoğlu.

Η Τουρκία βρίσκεται σε ύφεση για τρεις ή τέσσερις μήνες λόγω της νομισματικής κρίσης, του υψηλού πληθωρισμού και των υψηλών επιτοκίων, πρόσθεσε.

"Πρέπει να θυμόμαστε ότι η διαδικασία ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση είχε θετικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη και τον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας", ανέφερε ο Zeytinoğlu.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail