Μην πιάνετε στο στόμα σας την φτωχή αλλά περήφανη Μπουρκίνα Φάσο των εντίμων ανθρώπων

RobertoVi / pixabay
Η Μπουρκίνα Φάσο είναι ένα μικρό φτωχικό κράτος στην Αφρική. Φτωχό αλλά περήφανο. Τόσο, ώστε το όνομά του να σημαίνει "χώρα των έντιμων ανθρώπων" στη γλώσσα των ιθαγενών.

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Η Μπουρκίνα Φάσο έχει Σύνταγμα. Ναι σαν αυτό που θέλουν να σοδομίσουν οι όψιμοι σωτήρες μας στην επόμενη Βουλή και το άρθρο 14 του Συντάγματός τους λέει τα εξής πολύ όμορφα:

Άρθρο 14

Ο φυσικός πλούτος και οι πόροι ανήκουν στον λαό. Χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής τους.

Γιατί οι Μπουρκινέζοι μπορεί να είναι φτωχοί αλλά δεν έχουν ΤΑΙΠΕΔ,Υπερταμεία και υπερχρεωμένους απατεώνες πολιτικούς.

Οι Μπουρκινέζοι έχουν όμως κι άλλο ένα άρθρο που λέει:

Άρθρο 167

Η πηγή κάθε νομιμότητας απορρέει από το παρόν Σύνταγμα. Όλες οι δυνάμεις που δεν προέρχονται από αυτό το Σύνταγμα, ιδίως εκείνες που απορρέουν από το πραξικόπημα, είναι παράνομες. Σε αυτή την περίπτωση το δικαίωμα στην πολιτική ανυπακοή αναγνωρίζεται σε όλους τους πολίτες.

Στην φτωχική Μπουρκίνα Φάσο οι πολιτικοί φορούν γραβάτες, έχουν μπέσα και φιλότιμο. Τόσο φιλότιμο που η καινούργια αναθεώρηση του Συντάγματός τους θα κατοχυρώσει νέα δικαιώματα όπως αυτά της πρόσβασης σε πόσιμο νερό, της αξιοπρεπής στέγασης και την αναγνώριση του δικαιώματος στην πολιτική ανυπακοή, το δικαίωμα δηλαδή να μη σκύβουν το κεφάλι αλλά να αντιδρούν απέναντι σε κάθε προδότη πολιτικό που θέλει να ξεπουλήσει τη χώρα, κομμάτι κομμάτι.

Μην πιάνετε λοιπόν στο στόμα σας την φτωχή αλλά περήφανη Μπουρκίνα Φάσο των εντίμων ανθρώπων, αφήστε την στην ησυχία της. Κλάψτε για τη χώρα τη δική μας, την μπανανία της Μέρκελ και του Σόιμπλε , το θλιβερό προτεκτοράτο της σημερινής μνημονιακής αριστεράς.

Κλάψτε με την κατάντια του μνημονιακού τσίρκου που καπηλευόμενο το όνομα της αριστεράς συνεχίζει με ζήλο και επιμέλεια το ξεπούλημα της πατρίδας μας και που αν ζούσαν σήμερα οι Κύρκος και Μπανιάς δε θα τους χαλάλιζαν τίποτα παραπάνω απο 2 χοντρές ροχάλες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail