Οι Ρώσοι αποθεώνουν τη "Γαλάζια Πατρίδα" των Τούρκων και βλέπουν διαμάχη για νησίδες του Αιγαίου

Freepen.gr - Το Russia Today αναφέρεται με κολακευτικά λόγια στο μέγεθος της άσκησης Mavi Vatan μιλώντας για μια ανεπανάληπτη ναυτική άσκηση σε τρεις θάλασσες και ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που οι τουρκικές αεροπορικές και επίγειες δυνάμεις συμμετέχουν σε στρατιωτική άσκηση σε αυτή την κλίμακα.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η τετραήμερα άσκηση περιλαμβάνει 103 ναυτικά πλοία ενώ προσφέρει στην Τουρκία την ευκαιρία να αναδείξει τον πρόσφατα αναβαθμισμένο στόλο της, που περιλαμβάνει πάνω από δώδεκα επιθετικά σκάφη και φρεγάτες, κορβέτες, ναρκαλιευτικά πλοία, περιπολικά σκάφη και υποβρύχια, ενώ επίσης συμμετέχουν και τα τουρκικά αεροσκάφη Bayarktar, ANKA και πολεμικά αεροπλάνα.

Στη συνέχεια παραθέτει τις πρόσφατες δηλώσεις Τσαβούσογλου ότι "τίποτα δεν μπορεί να γίνει στη Μεσόγειο χωρίς Τουρκία. Δεν θα το επιτρέψουμε". Σημειώνει ότι μεγάλα πεδία αερίων ανακαλύφθηκαν πρόσφατα σε αμφισβητούμενη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, στα ανοικτά των ακτών της κατεχόμενης από την Τουρκία βόρειας Κύπρου.

Επιπλέον αναφέρει ότι η κίνηση της Αγκυρας να τρυπήσει νότια της Κύπρου αναμένεται να προκαλέσει ένταση στις περιφερειακές εντάσεις με την Ελλάδα αναφέροντας πως υπάρχει μια συνεχής διαμάχη για την κυριότητα μιας ομάδας νησιών στο Αιγαίο και μια αμφιλεγόμενη λωρίδα εναέριου χώρου μήκους 10 μιλίων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail