Το να σε αποκαλούν Μακεδονομάχο είναι τιμή όχι ντροπή

Το να σε αποκαλούν Μακεδονομάχο αποτελεί τιμή. Είναι αυτοί που πολλές φορές χωρίς καμία υποχρέωση τα παράτησαν όλα για να αποτρέψουν την εθνοκάθαρση του Ελληνισμού στη Μακεδονία.

Ήταν αξιωματικοί του στρατού όπως ο Παύλος Μελάς που θα μπορούσαν να ζήσουν μια άνετη ζωή αλλά τα άφησαν όλα για το έθνος. Ήταν ντόπιοι σλαβόφωνοι και μη, όπως ο Κώττας Χρήστου που δεν στάθηκαν άπραγοι στη σφαγή των δικών τους. Ήταν κομμάτια του έθνους όπως οι βορειοηπειρώτες Σπυρομηλιος και Λωλής που αν και η γη τους ήταν σκλαβωμένη αγωνίζονταν για την ελευθερία του έθνους.

Οι Μακεδονομάχοι και Έλληνες που πολέμησαν στους Βαλκανικούς ήταν αυτοί που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο διπλασιασμό της χώρας για να μπορούν σήμερα κάποιοι να, παίρνουν 7. 000 ευρώ από την πατρίδα που φτωχοποίησαν και πουλάνε.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail