Σύμβουλος του Ασαντ: Ο Ερντογάν θελεί την οθωμανική αυτοκρατορία - Όλοι οι Σύριοι θα τον σταματήσουμε

AP Photo / Presidential Press Service

Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ονειρευόταν την αναδημιουργία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, δήλωσε η σύμβουλος του Σύριου Προέδρου, Μπασάρ Ασάντ, Μπουθαίνα Σαάμπαν όταν σχολίασε την πρόθεση της Άγκυρας να δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας στη βόρεια Συρία όπως αναφέρει το sputnik.

"Η Τουρκία έχει όλες τις νέες φιλοδοξίες να καταλάβει τη γη των άλλων ανθρώπων. Θεωρώ ότι αντιμετωπίζουμε τον Ερντογάν που έχει όνειρα να αναζωογονήσει και να αναδημιουργήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία, αλλά δε νομίζω ότι θα μπορέσει να το κάνει αυτό επειδή ο λαός μας είναι εκεί για να υπερασπιστεί τη γη μας και την πατρίδα μας, την ακεραιότητα της χώρας μας", δήλωσε στους δημοσιογράφους η Σαάμπαν, σύμβουλος του Μπασάρ Ασάντ, σε πολιτικά θέματα και σε θέματα μέσων ενημέρωσης.

Το σχόλιό της έρχεται μετά από τηλεφωνική συνομιλία του Ερντογάν με τον Αμερικανό ομόλογό του όπου είχε προτείνει να δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας 30 χιλιομέτρων στο βόρειο τμήμα της Συρίας. Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η μελλοντική ζώνη ασφαλείας θα πρέπει να ελέγχεται από τον τουρκικό στρατό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail