Το Ιράν εκτόξευσε πύραυλο κρουζ από υποβρύχιο στον Περσικό Κόλπο

Freepen.gr - Την τρίτη μέρα μεγάλων ετήσιων ασκήσεων από το ιρανικό Πολεμικό Ναυτικό, ένα υποβρύχιο κατηγορίας Qadir εκτόξευσε με επιτυχία ένα αντι-αεροπορικό βλήμα κρουζ. Το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim μετέδωσε την είδηση την Κυριακή, λέγοντας ότι ήταν η πρώτη φορά που ο πυραύλος πυροδοτήθηκε κατά ενός ψεύτικου στόχου από το βάθος της θάλασσας.

Η εκτόξευση του πυραύλου κρουζ δεν μπορεί να ανιχνευθεί από τις δυνάμεις του εχθρού, ενώ υπάρχει πιθανότητα να ανιχνευθούν τα υποβρύχια όταν εκτοξεύουν τορπίλες, οι οποίες έχουν επίσης συγκριτικά μικρότερη εμβέλεια, ανέφερε η έκθεση.

Άλλα υποβρύχια, όπως το Tareq και το Fateh, έχουν επίσης τη δυνατότητα να εκτοξεύσουν  πύραυλο κρουζ, πρόσθεσε η δημοσίευση.

Η ναυτική άσκηση, με την κωδική ονομασία "Velayat 97", πραγματοποιείται σε μια έκταση δύο εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων, από το Στενό του Ορμούζ μέχρι τις νοτιοανατολικές ακτές του Μακράν, τη Θάλασσα του Ομάν και τα βόρεια τμήματα του Ινδικού Ωκεανού, μέχρι το γεωγραφικό πλάτος 10 μοιρών.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail