Το λέμε και θα το λέμε αιωνίως: Βόρεια Μακεδονία είναι το Κιλκίς

Άντε να βάλουμε και δέκα χιλιόμετρα πιο πάνω που πιάνει: Αχρίδα και Μοναστήρι πάνω από τη Φλώρινα, Στρώμνιτσα πάνω από τη Δοϊράνη Κιλκίς και Μελένικο πάνω από τα σύνορα με τη Βουλγαρία. Πάνω από αυτή τη ζώνη των 10 χιλιομέτρων δεν ήτανε ΠΟΤΕ Μακεδονία. Μα ποτέ των ποτών.


Ούτε οι αρχαίοι, ούτε οι Ρωμαίοι, ούτε επί Βυζαντίου, ούτε οι Οθωμανοί, ούτε στο Βουκουρέστι το 1913 οι χώρες που υπέγραψαν την Συνθήκη Ειρήνης. Ποτέ κανείς από αυτούς δεν χρησιμοποίησε τον όρο Μακεδονία για την περιοχή βορειότερα αυτής της ζώνης 10 χιλιομέτρων πάνω από τα ελληνικά σύνορα.

Βόρεια Μακεδονία είναι το Κιλκίς. Και στο Κιλκίς έγινε η φονικότερη μάχη του ελληνικού στρατού. Σε 3 ημέρες 19-21 Ιουνίου 1913 είδαμε 8828 νεκρούς Έλληνες στρατιώτες. 8 χιλιάδες οκτακόσιους είκοσι οκτώ νεκρούς.

Απέναντι στους Βουλγάρους, που τους κερδίσαμε σε εκείνη τη μάχη και απελευθέρωσε η Ελλάδα την Βόρεια Μακεδονία. Ανάμεσα τους ήταν και οι παππούδες των σημερινών ψευδομακεδόνων. Βούλγαροι ήταν το 1913. Άλλος στρατός, άλλος λαός, άλλη εθνότητα δεν υπήρχε.

Δεν αναγνωρίζουμε το όνομα "Μακεδόνας" σε κανέναν μη Έλληνα.

Ποτέ των ποτών.

Η δε πόλη των Σκοπίων είναι στου διαόλου τη μάνα ψηλά. Το 90% της πΓΔΜ είναι εκτός Μακεδονίας. Δικαίως τα Σκόπια ήταν η πρωτεύουσα του Βιλαετίου του Κοσσυφοπεδίου το 1888-1913.

Σιγά σιγά αυτοί θα βγάλουν Μακεδονία και τη Ρουμανία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail