Σφίγγει τον κλοιό η Δαμασκός - Απορρίπτει μετ' επαινών την αυτονομία στους Κούρδους;

Freepen.gr - Ένας ανώτερος σύμβουλος του Σύριου Προέδρου, Μπασάρ Αλ-Ασαντ ο Μπουθάνα Σαάμπαν απέρριψε την ιδέα να δοθεί στους Κούρδους της Συρίας ένα μέτρο αυτονομίας.

Η αρμόδια κουρδική αρχή που διαχειρίζεται μεγάλο μέρος της βόρειας και ανατολικής Συρίας παρουσίασε έναν οδικό χάρτη για μια συμφωνία με τον Ασαντ σε πρόσφατες συναντήσεις με τη Ρωσία. Οι Κούρδοι θέλουν να διαφυλάξουν την αυτόνομη περιοχή τους σε ένα αποκεντρωμένο κράτος, όταν αποχωρήσουν τα αμερικανικά στρατεύματα.

Ο Σαάμπαν δήλωσε στο Reuters, στο περιθώριο ενός συνεδρίου για τη Μέση Ανατολή στη Μόσχα, που διοργανώθηκε από τη λέσχη συζητήσεων Valdai, ότι "η αυτονομία σημαίνει τη διχοτόμηση της Συρίας" ενώ πρόσθεσε ότι η Συρία είναι μια χώρα που είναι ένα χωνευτήρι για όλους και όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι μπροστά στο δίκαιο της Συρίας και το σύνταγμα της Συρίας".

Τέλος χαρακτήρισε τους Κούρδους "ένα πολύτιμο και πολύ σημαντικό μέρος του συριακού λαού".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail