Καρακατσάνοφ σε Σκοπιανούς: Μόνο όταν καταλάβετε ότι είστε Βούλγαροι θα μπείτε στο ΝΑΤΟ

Freepen.gr - «Εάν η πΓΔΜ θέλει να γίνει πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι της Βουλγαρίας και της Ελλάδας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βουλγαρίας κι υπουργός άμυνας, Κράσιμιρ Καρακατσάνοφ σε εκπομπή στο ραδιόφωνο" Focus" που θα μεταδοθεί αύριο.

Ως εξήγηση, αυτό σημαίνει την άρση των εδαφικών διεκδικήσεων και την παραποίηση της ιστορίας, ανέφερε ο Καρακατσάνοφ ενώ προσέθεσε ότι «μόνο όταν τα ιστορικά βιβλία θα δουν την αληθινή ιστορία της χώρας και όχι την ψευτική με την οποία γίνεται πλύση εγκεφάλου των συμπατριωτών μας εδώ και 70 χρόνια, η Βουλγαρία μπορεί να είναι πεπεισμένη ότι τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση».

Με άλλα λόγια ο Καρακατσάνοφ αποκαλύπτει το σαφή στόχο της Σόφιας που επιθυμεί εξ ανατολών να εναγκαλιστεί τη γειτονική χώρα.

«Η πΓΔΜ βιάζεται να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, διότι, όπως πολλοί Βούλγαροι πολιτικοί πριν από 20 χρόνια, πιστεύει ότι όταν θα ενταχθείς στο ΝΑΤΟ θα έχεις σχεδόν όλα τα προβλήματα. Η ένταξη στο ΝΑΤΟ αποτελεί ευκαιρία για την επίλυση προβλημάτων, αλλά χωρίς τη συμμετοχή σου και να είσαι σε ετοιμότητα, κανένας άλλος δεν μπορεί να στα λύσει - ούτε οι Βρυξέλλες ούτε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ ούτε κανένα άλλο κράτος μέλος, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας" σημείωσε ο Καρακατσάνοφ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail