Τουρκία: Τις επόμενες ημέρες τρυπάμε στην Κύπρο - Τίποτε δεν μπορεί να γίνει χωρίς εμάς!

Freepen.gr - Η Τουρκία θα ξεκινήσει τις γεωτρήσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο κοντά στην Κύπρο τις επόμενες ημέρες, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavusoğlu την Πέμπτη.

"Τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουμε να τρυπάμε και με τα δύο πλοία γύρω από την Κύπρο", ανέφερε ο Çavusoğlu σε ομιλία του σε επιχειρηματικό συνέδριο στην επαρχία του Αϊδινίου στα δυτικά παράλια.

"Ας αφήσουμε εκείνους που έρχονται στην περιοχή από μακριά και οι εταιρείες τους να δουν ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει σε αυτή την περιοχή χωρίς εμάς. Τίποτα δεν μπορεί να γίνει στη Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία, δε θα το επιτρέψουμε", δήλωσε ο Çavusoğlu.

Η Τουρκία ξεκίνησε έρευνες με το πρώτο της πλοίο-γεωτρύπανο, το Fatih στις ακτές της Αττάλειας δίχως ωστόσο να έχει υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα και με την αντιπολίτευση να ασκεί σκληρή κριτική. Το δεύτερο πλοίο, το Deepsea Metro I ενώ επρόκειτο να κατευθυνθεί σον Εύξεινο Πόντο, τελικά θα στραφεί νότια της Κύπρου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail