Η Ρώμη μπλόκαρε με βέτο την αναγνώριση του Γκουάιντο στη Βενεζουέλα από την Ε.Ε.

RΕUTΕRS / Carlos Barria
Freepen.gr - Η Ρώμη μπλόκαρε ουσιαστικά μια δήλωση της ΕΕ που θα αναγνώριζε ότι ο Χουάν Γκουάιντο θα είναι ο προσωρινός ηγέτης της Βενεζουέλας αν ο πρόεδρος Νικολάς Μαντούρο δεν καταφέρει να πραγματοποιήσει εκλογές, επιβεβαίωσε πηγή των Πέντε Αστέρων στο RT.

Η Ιταλία ανακοίνωσε το βέτο σε άτυπη σύνοδο tvn υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που ξεκίνησε στις 31 Ιανουαρίου στη Ρουμανία, σύμφωνα με την πηγή. Η δήλωση, που υποτίθεται ότι θα παραδίδετο από την επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι, αναγνώριζε τον Γκουάιντο ως προσωρινό πρόεδρο, εάν δε διεξαχθούν εκλογές.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός οργανισμός που αναγνωρίζει "τον Γκουάιντο ως τον μόνο νόμιμο προσωρινό πρόεδρο της χώρας έως ότου πραγματοποιηθούν νέες ελεύθερες, διαφανείς και αξιόπιστες προεδρικές εκλογές για την αποκατάσταση της δημοκρατίας".

Το κοινοβούλιο κάλεσε την ΕΕ να ακολουθήσει τη διαδικασία, αλλά η προσπάθεια σταμάτησε λόγω εσωτερικών διαφωνιών. Μια σειρά ευρωπαϊκών εθνών αναγνώρισε ξεχωριστά τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης ως πρόεδρο της Βενεζουέλας, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Σουηδίας, της Ισπανίας και της Αυστρίας. Η συντονισμένη κίνηση πραγματοποιήθηκε μετά από μια προθεσμία οκτώ ημερών για το Μαντούρο να καλέσει τις προεδρικές εκλογές που έληξε σήμερα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail