Με ανταπόδωση των ίσων απαντά ο Πούτιν στις ΗΠΑ - Τέλος η Συμφωνία για τα Πυρηνικά με ανάπτυξη απαγορευμένων όπλων

Sputnik/Stringer
Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρει ότι η Μόσχα αναστέλλει τη συμμετοχή της στην πυρηνική συμφωνία INF μετά την αντίστοιχη απόφαση της Ουάσιγκτον. Η Ρωσία θα αναπτύξει πυραύλους που είχαν προηγουμένως απαγορευτεί σύμφωνα με τους όρους της.

"Η δική μας απάντηση θα είναι όπως ο καθρέφτης. Οι Αμερικανοί μας εταίροι λένε ότι παύουν τη συμμετοχή τους στη συνθήκη και το κάνουμε το ίδιο", δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος στη Μόσχα το Σάββατο σχετικά με τη Συνθήκη πυρηνικών δυνάμεων ενδιάμεσης εμβέλειας (INF).

"Λένε ότι θα κάνουν έρευνα και δοκιμές [για νέα όπλα] και εμείς θα κάνουμε το ίδιο πράγμα", δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου. Ωστόσο, υποστήριξε ότι εάν η Ρωσία φέρει πυραύλους βραχείας και μέσης εμβέλειας, δεν θα τους αναπτύξει στην Ευρώπη, εκτός εάν η Ουάσιγκτον το κάνει για πρώτη φορά.

Ενώ οι απόψεις για τον εκσυγχρονισμό της συνθήκης του 1987 και για την καθιέρωσή της μεγαλύτερης διαφάνειας "παραμένουν στο τραπέζι", ωστόσο δεν πρέπει να ξεκινήσουν συνομιλίες με τους Αμερικανούς για να προσπαθήσουν να σώσουν το παιχνίδι αναφέρει ο ο Πούτιν:

"Ας περιμένουμε μέχρι οι εταίροι μας να ωριμάσουν αρκετά ώστε να διεξαγάγουν μια ουσιαστική συζήτηση σχετικά με αυτό το θέμα, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς και για ολόκληρο τον κόσμο".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail