Αμερικάνος ναύαρχος: Θα ήταν υπέροχο να πλήξουμε πρώτα εμείς τη Ρωσία!

Sputnik/ Denis Petrov
Freepen.gr - Ο διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, ναύαρχος Τζον Μάικλ Ρίτσαρντσον, κατέληξε σε μια απροσδόκητη πρόταση όσον αφορά τα ενεργά μέτρα για την αντιμετώπιση της Ρωσίας στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, ανέφερε το Newsweek. 

Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε στο Atlantic Council στην Ουάσινγκτον στις 6 Φεβρουαρίου σχετικά με τη στρατηγική κατά της «αντιλαμβανόμενης επιθετικότητας» από τη Ρωσία, ο Ρίτσαρντσον σύμφωνα με πληροφορίες πρότεινε ότι αντί να ανταποκρίνονται στις ενέργειες της Μόσχας, οι ΗΠΑ θα έπρεπε να «πιέσουν πρώτες» σε αρκετούς τομείς.

"Θα ήταν υπέροχο να μπορούμε να κάνουμε τους Ρώσους να ανταποκριθούν στην πρώτη μας κίνηση", δήλωσε ο ναύαρχος.

Ο Ρίτσαρντσον επίσης ανέφερε ότι οι ΗΠΑ θα αποκτήσουν ένα πλεονέκτημα κάνοντας έτσι την πρώτη κίνηση. Ωστόσο δεν είναι σαφές εάν το Atlantic Council θα λάβει υπόψη τις προτάσεις του.

Το συμβούλιο είναι think tank των ΗΠΑ που εργάζεται για το ΝΑΤΟ και φιλοξενεί μια πλατφόρμα συζήτησης για πολιτικούς, εμπειρογνώμονες και μέλη του στρατού.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail