«Η μετονομασία σε Βόρεια Μακεδονία θα κοστίσει στους πολίτες εκατοντάδες ευρώ»

Freepen.gr - Το κόστος για την αντικατάσταση των εγγράφων με το όνομα "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας" ανέρχεται σε εκατοντάδες ευρώ για μια μέση οικογένεια και η όλη διαδικασία θα διαρκέσει χρόνια, εκτιμά η ιστοσελίδα republika.mk.

Ένα νέο διαβατήριο μ1.800 δηνάρια για έναν ενήλικα και 1.700 για ένα παιδί. Μια τετραμελής οικογένεια θα πρέπει να πληρώσει 120 ευρώ για νέα διαβατήρια, και αυτό ισχύει μόνο για την κανονική διαδικασία. Αν πρέπει να ταξιδεύσουν επειγόντως ή πιθανές επιπλοκές όταν ταξιδεύουν στην Ελλάδα με τα διαβατήρια που φέρουν το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας», τα νέα διαβατήρια θα κοστίσουν σε μια οικογένεια 200 ευρώ.

Τα δελτία ταυτότητας που πρέπει να αποκτήσουν οι πολίτες κοστίζουν 3 ευρώ το καθένα και οι άδειες οδήγησης από τη "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας" θα κοστίζουν επιπλέον 7 ευρώ έκαστη. Οι τιμές ανεβαίνουν αν ο αιτών ζητήσει επειγόντως το έγγραφο, σύμφωνα με μια διαδικασία προτεραιότητας. Δεδομένου του μεγάλου όγκου ταξιδιών στην Ελλάδα, ανάλογα με το πόσο καιρό οι ελληνικές αρχές εξακολουθούν να αποδέχονται τα έγγραφα της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», πολλοί πολίτες ενδέχεται να βρεθούν αναγκασμένοι να χρησιμοποιήσουν τη δεύτερη επιλογή, όπου οι τιμές θα φτάσουν τα 20 ευρώ ανά οικογένεια, σημειώνει το δημοσίευμα.

Τα έξοδα για τα νέα πιστοποιητικά γέννησης για την οικογένεια θα ανέρχονταν σε 10 ευρώ ανά οικογένεια και 2,5 ευρώ σε πιστοποιητικό γάμου, όλες συχνά χρονοβόρες διαδικασίες.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν μπορούσαν να ενημερώσουν τη republika εάν άλλα έγγραφα, όπως οι σχολικές εκθέσεις, θα έπρεπε να αλλάξουν. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η διαδικασία θα διαρκέσει χρόνια - και η συμφωνία των Πρεσπών θα κοστίσει στους πολίτες τουλάχιστον έναν μέσο μισθό, καταλήγει το άρθρο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail