Αλβανία άνευ Αλβανών! Πάνω από το 60% των νέων θέλουν να ρίξουν μαύρη πέτρα!

Freepen.gr - Η αλβανική ηγεσία μπορεί να υλοποιεί σχέδια πραγμάτωσης της Μεγάλης Αλβανίας, ωστόσο φαίνεται ότι ο απλός κόσμος έχει άλλες σκοτούρες στο κεφάλι του. Ήδη το παράδειγμα του Κοσόβου όπου παρά την..ανεξαρτητοποίησή του, έχει δει εκατοντάδες χιλιάδες να το έχουν εγκαταλείψει προς αναζήτηση καλύτερου μέλλοντος, μας δίνει ένα στίγμα.

Το Αλβανικό Κέντρο πραγματοποίησε έρευνα το 2018 τα βασικά συμπεράσματα της οποίας παρουσιάζει το shqiptarja.com.  Η έρευαν έγινα σε 18 μεγάλες πόλεις και συμμετείχαν 5.600 άτομα. Η μετανάστευση εξακολουθεί να είναι μια σοβαρή πληγή, ειδικά στις ηλικίες 18-45 ετών. Το Δεκέμβριο του περασμένου έτους, το 44% των νέων ισχυρίστηκε ότι υπέβαλε αίτηση για μετανάστευση, ενώ περίπου το 20% δήλωσαν ότι σχεδίαζαν να υποβάλουν αίτηση. Έτσι, πάνω από το 60% του νεαρού πληθυσμού θέλει να φύγει από τη χώρα.

Σχεδόν το 60 τοις εκατό των πολιτών υποστήριξε ότι η οικονομική κατάσταση είναι χειρότερη από ό,τι πριν από ένα χρόνο, σχεδόν το 30 τοις εκατό πως ήταν το ίδιο όπως και πριν, και μόνο το 10 τοις εκατό δήλωσε ότι η οικονομία πάει καλύτερη. Η έρευνα διαπίστωσε ακόμη ότι η ανεργία και η οικονομική υπανάπτυξη επηρέασαν το συνολικό επίπεδο του εισοδήματος των νοικοκυριών.

Εκτός της ανεργίας, οι πολίτες έχουν χαμηλή εμπιστοσύνη στους πολιτικούς ενώ τους απασχολούν και τα ζητήματα διαφθοράς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail