Μετά το ΑΤΑΚ, έρχεται το ΑΤΑΚ 2 το νέο βαρύ επιθετικό ελικόπτερο της Τουρκίας

Freepen.gr - Η Προεδρία των Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB) και ο αεροπορικός κολοσσός της Τουρκίας, η τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία (TAI), υπέγραψαν συμφωνία για το έργο του νέου βαρέας κλάσης επιθετικού ελικοπτέρου την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την Daily Sabah, στην έδρα της SSB, στην τελετή υπογραφής συμμετείχαν ο πρόεδρος της SSB Ισμαήλ Ντεμίρ και εκπρόσωποι των Τούρκων Ένοπλων Δυνάμεων (ΤSΚ), της TAI και της αμυντικής βιομηχανίας. Η συμφωνία υπογράφηκε από τον İsmail Demir, το Γενικό Διευθυντή της TAI Temel Kotil και τον Πρόεδρο της TAI Oğuz Borat.

Το έργο του νέου βαρέας κλάσης επιθετικού ελικοπτέρου, γνωστό ως ATAK 2, έχει ξεκινήσει για να καλύψει τις απαιτήσεις των TSK σε αυτόν τον τομέα. Στοχεύει στο σχεδιασμό και την παραγωγή ενός αποτελεσματικού και εξελιγμένου ελικοπτέρου επίθεσης με υψηλή ικανότητα ελιγμών και επιδόσεων, ικανό να φέρει ένα μεγάλο χρήσιμο φορτίο, ανθεκτικό στις απαιτητικές περιβαλλοντικές παραμέτρους και εξοπλισμένο με τεχνολογία ανίχνευσης και απεικόνισης στόχου, ηλεκτρονικού πολέμου, πλοήγησης, επικοινωνίες και συστήματα όπλων.

Το έργο στοχεύει επίσης στη μεγιστοποίηση της χρήσης των εγχώριων συστημάτων για την εξασφάλιση της ασφάλειας εφοδιασμού και της ελευθερίας των εξαγωγών.

Το ΑΤΑΚ 2 αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη μείωση της εξωτερικής εξάρτησης στον τομέα της άμυνας, εφαρμόζοντας εγχώριες, εθνικές και καινοτόμες λύσεις αξιοποιώντας την εμπειρία και τη γνώση που αποκτήθηκε από προηγούμενα εξοπλιστικά εγχώρια σχέδια και αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα τωνTSK.

Το ATAK 2 θα είναι ένα ελικόπτερο μάχης που θα μπορεί να εκτελέσει επιτυχώς τις αποστολές του σε σκληρές γεωγραφικές και περιβαλλοντικές συνθήκες, οι οποίες θα έχουν αυξημένη χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου και σύγχρονα συστήματα αεροηλεκτρονικής παράλληλα με υψηλές επιδόσεις και χαμηλό κόστος συντήρησης.

Μιλώντας στην τελετή υπογραφής, ο Demir σημείωσε ότι το ΑΤΑΚ 2 θα προσθέσει δύναμη στις TSK και αναμένει ότι το ελικόπτερο θα είναι έτοιμο για πτήση στον προκαθορισμένο χρόνο,
κάτι που προσδιορίζεται για το 2024.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail