Πάμελα Αντερσον: Θαυμάζω τους Ελληνες που το 2015 είπαν ξανά ΟΧΙ αλλά ο Τσίπρας συνθηκολόγησε - Η Ελλάδα κατέχεται από ξένους

Freepen.gr - Στην Ελλάδα βρέθηκε η διάσημη ηθοποιός Πάμελα Άντερσον για την πρεμιέρα της εκπομπής «It’s Show Time» με τον Νίκο Κοκλώνη στο Open. Η Αντερσον έχει αναπτύξει πλέον ακτιβιστική δράση ενασχολούμενη με τα κοινά.  

Στην ιστοσελίδα pamelaandersonfoundation.org της δημοσιεύεται μια συνέντευξή της με ημερομηνία 24 Φεβρουαρίου 2019 όπου ακολουθεί η εξής ερώτηση:

- Έχετε πάει στην Ελλάδα αρκετές φορές. Έχετε μάθει κάποιες ελληνικές λέξεις;

- Ναι, έχω μάθει το ... "OXI"

Ελπίζω να το προφέρω σωστά. Θαυμάζω τον ελληνικό λαό που είπε το ΟΧΙ κατά τη διάρκεια του διάσημου ελληνικού δημοψηφίσματος, αψηφώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ΟΧΙ («Όχι») χρονολογείται από τις μέρες κατά τις οποίες ο φασίστας καταλάμβανε την Ελλάδα, ήταν σύμβολο της ελληνικής αντίστασης ενάντια στην κατοχή - και έγινε ξανά διάσημο κατά την οικονομική κρίση της Ευρώπης, όταν το 2015 η Ελλάδα διεξήγαγε ένα ιστορικό ευρωπαϊκό δημοψήφισμα όπου η πλειοψηφία (61%) του πληθυσμού ψήφισαν ΟΧΙ. ΟΧΙ - ενάντια σε συμφωνία με τα θεσμικά όργανα και τις τράπεζες της ΕΕ, γεγονός που θα οδηγούσε την Ελλάδα σε ακόμη μεγαλύτερο χρέος και θα επέβαλε «διαρθρωτικές προσαρμογές» και λιτότητα (ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων περιουσιακών στοιχείων). Ήταν το πιο ηρωικό γεγονός στην πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας, χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονταν στους δρόμους, υπήρχε ελπίδα, για πρώτη φορά οι άνθρωποι αισθάνονταν αξιοπρέπεια, λέγοντας απλά ΟΧΙ.

Δυστυχώς, όμως, η κυβέρνηση Συρίζα (με τον Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργό) αποφάσισε να συνθηκολογήσει και την επόμενη ημέρα του δημοψηφίσματος ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης παραιτήθηκε.

Σήμερα, όταν κοιτάξετε την Ελλάδα, θα δείτε ότι τα περισσότερα από τα αεροδρόμια ανήκουν σε γερμανικές εταιρείες, ότι το λιμάνι του Πειραιά ανήκει στους Κινέζους, ότι οι άνθρωποι είναι ακόμα πιο χρεωμένοι, υπάρχει φτώχεια παντού και μαζική μετανάστευση του νεαρού πληθυσμού... Οπότε το ΟΧΙ εξακολουθεί να σημαίνει κάτι σήμερα. Είναι ένα σύμβολο που δεν πρέπει να ξεχαστεί.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail