Ο Ζάεφ πανηγυρίζει επένδυση 100 εκ. ευρώ κολοσσού της αυτοβιομηχανίας των...εταίρων μας Γερμανών

Freepen.gr - Η Volkswagen έβαλε πάγο στη θριαμβευτική ανακοίνωση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ ότι ο γερμανικός γίγαντας αυτοκινήτων σχεδιάζει μια σημαντική επένδυση στην πΓΔΜ αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Ζάεφ δήλωσε ότι η εταιρεία θα ανοίξει ένα μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής και επιχειρεί να το συνδέσει με την επιτυχή για αυτόν έκβαση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Σε έξι μήνες μια τεράστια γερμανική εταιρεία θα έρθει στη χώρα μας. Επένδυση άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ! Δεν μπορώ να δώσω το όνομά της, αλλά θα εμφανιστεί» ανέφερε ο Ζάεφ και λίγο μετά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης κοντά στο SDSM κόμμα του είπε ότι είναι η Volkswagen.

Ωστόσο, εκπρόσωποι της Volkswagen δήλωσαν στο PressingTV.mk ότι η εταιρεία εξακολουθεί να εξετάζει τον προορισμό της επόμενης επένδυσής της, η οποία θα είναι αξίας 150 εκατομμυρίων ευρώ.

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για το νέο εργοστάσιο από τον όμιλο VW. Δεν έχει ακόμη ληφθεί απόφαση σχετικά με την τοποθεσία του εργοστασίου. Θα ενημερώσουμε το κοινό μόλις οριστικοποιηθεί αυτό, δήλωσε εκπρόσωπος της Volkswagen στο PressingTV.mk.

Άλλες χώρες, όπως η Σερβία, η Βουλγαρία, η Τουρκία και η Ρουμανία, αναφέρθηκαν ως δυνητικοί προορισμοί για την εταιρεία. Η Τουρκία και η Ρουμανία διαθέτουν ήδη αυτοκινητοβιομηχανίες στην περιοχή.

Όσο για τη σύμμαχο και εταίρο των Γερμανών, Ελλάδα που έδωσε για άλλη μια φορά τα πάντα; Ούτε λόγος να γίνεται για βιομηχανική επένδυση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail