Αυτό που φοβάται η Αγκυρα - Κούρδος της YPG: θα ενταχθούμε στο συριακό στρατό για να διώξουμε τους Τούρκους!

Freepen.gr - Ένας ανώτερος εκπρόσωπος της κουρδικής YPG, ο Nuri Mahmud δήλωσε ότι είναι πολύ πιθανόν οι Κούρδοι μαχητές να ενταχθούν στο Συριακό Στρατό αφού καταλήξουν σε συμφωνία για την ανάκτηση των περιοχών που έχουν ήδη χάσει από τους Τούρκους:

"Δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για τη συνεργασία μεταξύ των Κούρδων μαχητών και του Συριακού Στρατού" δήλωσε ο Mahmud, σύμφωνα με το RT. Σημείωσε ότι η YPG θα ενταχθεί στα στρατεύματα της Δαμασκού μετά την εκπόνηση πολιτικών συμφωνιών για τον σχηματισμό κοινού στρατού.

Ο Mahmud σημείωσε ότι σε περίπτωση που η YPG ενταχθεί στο Συριακό Στρατό, οι κατεχόμενες περιοχές Αφρίν, Γαρμπάλ, Αλ-Μπαμπ και Ιντλίμπ θα απελευθερωθούν από τον έλεγχο του τουρκικού στρατού και των συμμαχικών του τρομοκρατικών δυνάμεων ενώ ξεκαθάρισε ότι η Αφρίν
αποτελεί προτεραιότητα για τον κουρδικό πληθυσμό.

Σε σχετικές παρατηρήσεις στα τέλη Δεκεμβρίου, ο Μαχμούντ δήλωσε ότι η YPG θα καταθέσει τα όπλα μόνο μετά την επιστροφή της ειρήνης στη Συρία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail