Διαφωνώντας με έναν Τούρκο ισλαμιστή στο Twitter

mohamed_hassan / pixabay
Διαφωνούσα με έναν Τούρκο ισλαμιστή στο Twitter που μου έλεγε ότι θα έπρεπε να ξέρουμε τη θέση μας καθώς ήμασταν τόσα χρόνια σκλάβοι στους μουσουλμάνους. Ήμασταν τόσα χρόνια σκλάβοι και επιβιώσαμε εξαιτίας της ταυτότητάς μας.

Εκμεταλλευθήκαμε κάθε παραθυράκι που έδιναν για να κρατήσουμε τον πολιτισμό μας ζωντανό με 400 χρόνια εξισλαμισμών, κεφαλικού φόρου, σκλαβοπάζαρων και αντέξαμε γιατί δεν ξεχάσαμε όπως είπε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στο Χαμιλτον το βασιλιά μας τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο που δεν παραδόθηκε ποτέ. 

Δεν είναι τυχαίο. Η κυριαρχία του εθνομηδενισμού από τη δεκαετία του 1990 και μετά είναι ο μόνος τρόπος για να χαθούμε και να ξεχάσουμε αυτό που 400 χρόνια σκλαβιάς δεν στάθηκαν ικανά να το πετύχουν. Είναι στο χέρι μας.

Μελίνα Κονταξή
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail