Δύο ρωσικά Su-34 συγκρούστηκαν μεταξύ τους πάνω από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας

Sputnik / Aleksey Kudenko
Freepen.gr - Δύο αεροσκάφη Su-34 χτύπησαν τυχαία μεταξύ τους πάνω από τη θάλασσα στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας. Τα πληρώματα των αεροπλάνων χρησιμοποίησαν τους μηχανισμούς εκτίναξης εγκαταλείποντας τα αεροσκάφη κι αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Τα αεροσκάφη ακούμπησαν το ένα το άλλο στον αέρα κατά την πτήση πάνω από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, επιβεβαίωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, λέγοντας ότι το συμβάν συνέβη 35χλμ από την ακτή. Η σύγκρουση συνέβη κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης και τα αεροπλάνα δεν έφεραν όπλα.

Οι διασώστες έχουν ήδη βρει μια φουσκωτή σωσίβια σχεδία και έναν από τους πιλότους, παρά τις σκληρές καιρικές συνθήκες στην περιοχή. Ο άνθρωπος ήταν ζωντανός και έκανε "φωτεινά σήματα" στις ομάδες αναζήτησης και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται ως "ικανοποιητική".


Στην επιχείρηση μετέχουν ένα αεροσκάφος An-12, δύο ελικόπτερα Mi-8 καθώς και θαλάσσια πλοία έχουν αποσταλεί στην περιοχή της συντριβής, δήλωσε στο TASS το κέντρο διάσωσης του Sakhalin.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail