Η Ινδία ετοιμάζεται να αποκτήσει οκτώ Su-30MKI του κουτιού που θα παράγει η ίδια για $422 εκ.

Freepen.gr - Η Ινδία εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει οκτώ αεροσκάφη Su-30MKI από την Hindustan Aeronautics Limited (HAL) σε μια συμφωνία αξίας άνω των 422 εκατομμυρίων δολαρίων.

"Η Ινδική Πολεμική Αεροπορία (IAF) έχει χάσει λίγα αεροσκάφη σε ατυχήματα. Για να αντισταθμίσουμε τις απώλειες, θέλουμε να πραγματοποιήσουμε παραγγελίες για οκτώ νέα αεροσκάφη Su-30MK", μεταδίδει το ANI επικαλούμενο κορυφαίες πηγές της IAF, οι οποίες αρνήθηκαν προηγούμενες αναφορές σχετικά με την προμήθεια 40 αεροσκαφών Sukhoi από την HAL. "Αυτό αποτελεί είδηση και για εμάς", σημειώνουν οι πηγές στην Ινδική Αεροπορία σύμφωνα με το ANI.

Η IAF διαθέτει 272 Sukhoi Su-30MKI με διπλό κινητήρα που βρίσκονται σήμερα σε υπηρεσία. Μέχρι στιγμής έχει συστήσει 12 μοίρες που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο μαχητικό, οι οποίες με βάση το άρθρο θα ξεπεράσουν τις 13 μέχρι το 2021-22.

Τα Sukhois εισήχθησαν από την IAF όταν πια τα MiG-21s, MiG27s, MiG-23s και MiG27s, τα MiG-29s κατέστησαν ξεπερασμένα. Ο πρωταρχικός στόλος της IAF, ωστόσο, διαθέτει Su-30MKIs, MiG-21 Bisons, Mirage-2000, Jaguars και MiG-29s, ανέφερε το δημοσίευμα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail