Οι Κούρδοι της Συρίας κοντά σε συμφωνία με τη Δαμασκό - Η Ιεράπολη κλειδί για τις υπόλοιπες περιοχές

Freepen.gr - Μια συμφωνία με τη συριακή κυβέρνηση είναι «αναπόφευκτη» σε αυτή τη συγκυρία στη συριακή κρίση, δήλωσε ο Redur Khalil, Κούρδος αξιωματούχος στο ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP το Σάββατο.

Ο Khalil, διοικητής των κουρδικών Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι κουρδικές αρχές και η Δαμασκός αναγκάζονται να καταλήξουν σε συμφωνία.

"Η επίτευξη λύσης μεταξύ της αυτόνομης διοίκησης και της συριακής κυβέρνησης είναι αναπόφευκτη, διότι οι περιοχές μας είναι μέρος της Συρίας", δήλωσε ο Khalil.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, διεξάγονται διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου υπό την ηγεσία των Κούρδων (SDC) για τελική συμφωνία σχετικά με την κεντρική πόλη της Ιεράπολης στο βορειοανατολικό Χαλέπι.

"Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη με την κυβέρνηση για την επίτευξη τελικής διατύπωσης για τη διοίκηση της Ιεράπολης", δήλωσε ο Khalil στην AFP, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες είχαν δείξει "θετικά σημάδια".

Αν αυτό οδηγεί σε μια λύση που «προστατεύει τα δικαιώματα» των κατοίκων τηςΙεράπολης, μια παρόμοια ρύθμιση θα μπορούσε να εφαρμοστεί στις ελεγχόμενες περιοχές από τις SDF της επαρχίας Ντέιρ αλ-Ζορ, ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, σχολίασε ο Redur Khalil.

Η ανάπτυξη των κυβερνητικών δυνάμεων κατά μήκος των τουρκικών συνόρων δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί, πρόσθεσε.

"Τα καθήκοντα αυτών των δυνάμεων θα μπορούσαν να αλλάξουν, αλλά δεν θα αποσυρθούμε από την επικράτειά μας", δήλωσε ο Khalil, προσθέτοντας ότι οι στρατιώτες του Κουρδικού καθεστώτος θα μπορούσαν να ενταχθούν στο συριακό στρατό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail