Οι Παρόντες



Θέλω να πιστεύω ότι κάθε νοήμων και δημοκρατικός άνθρωπος θα συμφωνήσει ότι ο οποιοσδήποτε πολίτης αυτής της χώρας μπορεί να διαδηλώσει για τα πιστεύω του. Κατά συνέπεια έτσι και αύριο μπορεί ανεμπόδιστα ο ελληνικός λαός να διαδηλώσει και να διαμαρτυρηθεί κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Του Θανάση Μπελεμέμη
 
Ενδεχομένως αύριο θα χτυπήσουν κόσμο, γιατί η συμφωνία πρέπει να περάσει (καθώς έτσι συμφέρει τα έξωθεν συμφέροντα) χωρίς τη συναίνεση του λαού, χωρίς δημοψήφισμα που κανένα μα κανένα κόμμα δεν ζήτησε σοβαρά.

Πάντα θα υπάρχουν 152-153 ο κόσμος να χαλάσει ρετάλια απ την πολύχρωμη κουρελού του κοινοβουλίου πρόθυμα να εκτελέσουν τις εντολές των αφεντικών τους. 

Αύριο θα είναι μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι απέναντι και ανάμεσα (ότι βολεύει κατά περίσταση το σύστημα) σε ματ με χημικά, γκλοπ και κράνη και «αντιφασίστες» με μολότοφ, ρόπαλα και κουκούλες που μπορεί να κινδυνεύσουν. Μακάρι να διαψευσθώ.

Αύριο το ΚΚΕ έπρεπε να είναι εκεί. Θα μπορούσε ακόμα και να μπει πρώτα δίπλα και μετά μπροστά. Ο κόσμος θα ήθελε κάποιον να τον στηρίξει. Και θα μπορούσε να το κάνει. Να αλλάξει την ιστορία..
Αύριο θα ήταν η μεγάλη ευκαιρία να ενωθεί ο ελληνικός λαός και όχι να διχαστεί. Αυτό θα μπορούσε να το κάνει το ΚΚΕ.. Θα κέρδιζε… και αυτό και ο λαός.

Αύριο δε μιλάμε αν θίγονται εργασιακά δικαιώματα...δεν χάνονται μεροκάματα. Τελευταία τα βάζει ο κόσμος και ας πεινάει... 

Μη πει κάποιος πάλι ότι δεν θα είναι εκεί επειδή θα είναι και ακροδεξιοί. Εεε και; Σώθηκε αυτό και δε το καταλαβαίνει ο κόσμος. Τι πάει να πει θα είναι και από την Χρυσή Αυγή; Μα αυτός είναι και ο ρόλος της. Να βάλει φρένο στις αντιδράσεις του κόσμου γιατί αυτόματα θα χαρακτηριστεί φασίστας και ο κόσμος ούτε είναι ούτε το θέλει. Και γιατί το ΚΚΕ τελικά κάνει δώρο την αγανάκτηση του κόσμου στους φασίστες; 

Δεν μπορώ να κατανοήσω πως κάποιος που είναι κατά του φασισμού, μπορεί να είναι κατά των δημοψηφισμάτων, κατά των διαδηλώσεων και κατά της βούλησης του λαού. Δεν μπορώ να καταλάβω πως με ιδεολογικές απορρίψεις και αφορισμούς αγνοούμε τα πιστεύω και τα δικαιώματα εκατομμύρια ανθρώπων. 

Ο κόσμος θέλει όλο το λαό ενωμένο. Ούτε ότι θα είναι με πανοπλίες και άλογα, γραφικοί, στέκει σαν δικαιολογία. Οι Σκοπιανοί με ψεύτικα αγάλματα και πανοπλίες πλαστογράφοι της ιστορίας θα φτάσουν μέχρι τα Τέμπη με την βοήθεια των ιμπεριαλιστών Αμερικανών και των Δ Ράιχ των Γερμανών. Δεν είναι τσιτάτο. Θα το δούμε στο μέλλον. 

Αύριο μπορεί όλος ο λαός να φωνάξει όχι; 

Αύριο ποιοι μπορούν να δηλώσουν παρόν χωρίς κανένα προσωπικό όφελος; Ποιοι μπορούν να βοηθήσουν και να έρθουν απέναντι στα ματ και στους "αντιφασίστες" με τις κουκούλες και τις μολότοφ;

Ποιοι θα μπορούσαν να προστατέψουν μικρά παιδιά; Ποιοι μπορούν να το κάνουν.
Και ποιοι θα κατέβουν στον ένατο κύκλο της κόλασης του Δάντη; Όχι στον μεσαίωνα του δέκατου τέταρτου αιώνα αλλά σε αυτόν του εικοστού πρώτου αιώνα. 

Τι θα γράψει στο τέλος η ιστορία;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail