Άλλο ένα σημείο της αβάντας της ΝΔ στο ΣΥΡΙΖΑ για την παράδοσης της Μακεδονίας που πέρασε απαρατήρητο;

Η όλη στάση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών έχει πλέον υποψιάσει αρκετό κόσμο. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φώναξε τόσο όσο έπρεπε και πάντα πίσω από το φράκτη. Σε επίπεδο ενεργειών δεν έπραξε απολύτως τίποτε. Κινήθηκε μόνο σε επίπεδο φημών όπως πχ πρόταση μομφής.

Του Στρατή Μαζίδη

Με εξαίρεση τον Αντώνη Σαμαρά, κανένα άλλος στέλεχος δεν έκανε αναφορά στο όνομα του γειτονικού κράτους των νότιων Σλάβων. Επιμελώς καλύφθηκαν πίσω από το ζήτημα της γλώσσας και της εθνικότητας.

Ένα από τα όπλα της Νέας Δημοκρατίας ήταν να καταθέσει ένσταση αντισυνταγματικότητας. Και μόνο η επίκληση της αναφοράς πως για σοβαρά εθνικά θέματα χρειάζεται πλειοψηφία 180 εδρών, ήταν αρκετή. Ωστόσο δεν έκανε απολύτως τίποτε αλλά άφησε να παίξουν μπάλα η Χρυσή Αυγή με τον Καμμένο.

«Αρνούμαι να τοποθετηθώ επί ενστάσεως ενός κόμματος που οι ιδεολογικοί του πρόγονοι παρέδωσαν στους Βούλγαρους τη Μακεδονία», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας καταχειροκροτούμενος από τους συριζαίους βουλευτές. Μόνο που αυτά δεν πείθουν πλέον κανέναν. Άλλωστε, του αρέσει ή όχι, η Χ.Α. είναι τρίτο κόμμα. Όφειλε να τοποθετηθεί.

Αλλά για την οικονομία του λόγου ας δεχθούμε ότι ο κ. Δένδιας έχει δίκιο. Αντίστοιχη ένσταση κατέθεσαν και οι ΑΝΕΛ, οι οποίοι δε χαρακτηρίζονται ως νεοναζί. Αυτή τη φορά η ΝΔ δια του Δένδια κρύφτηκε πίσω από το να χαρακτηρίσει την ένσταση ως προσχηματική.

Όπως όμως σημειώνει και στο άρθρο του "Μια απορία για τη Ν.Δ." ο κ. Παναγιώτης Δούμας εκείνη την ώρα - και καθώς η ένσταση ψηφίζεται επί των παρόντων - οι συσχετισμοί δεν ήταν με το μέτωπο των «Πρεσπών» που μειοψηφούσε αισθητά.

Δεν ξέρω γιατί, αλλά θεωρώ την στάση της Νέας Δημοκρατίας πολύ χειρότερη από εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ. Τον τελευταίο τον γνωρίζαμε, άσχετο αν κέρδισε στις εκλογές στις περιφέρειες της Μακεδονίας, αλλά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανιζόταν με πατριωτικό πέπλο. Αφού λοιπόν έγινε ό,τι έγινε, να πέσουν τελείως οι μάσκες, να καθαρίσει το σκηνικό για να δούμε τι θα πράξουμε την επόμενη ημέρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail