Πολική αρκούδα επιβιβάζεται σε ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο με βαλλιστικούς πυραύλους

Freepen.gr - Ένα ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο κλάσης Delta IV συνάντησε μια πολική Αρκούδα στην Αρκτική. Το κυρίαρχο ζώο της περιοχής δε δίστασε να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία και να επισκεφθεί τον παράξενο για τα δεδομένα της παγωμένης φύσης επισκέπτης.

Τα Delta IV έχουν βελτιωμένα ηλεκτρονικά και μειωμένο θόρυβο σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις. Η Ρωσία διαθέτει σήμερα έξι υποβρύχια της κατηγορίας, την οποία διαδέχθηκαν εκείνα της κλάσης Borei. Τα Delta IV φέρουν βαλλιστικούς πυραύλους RSM-5 Makeyev με εμβέλεια 8.300 χλμ και μπήκαν σε υπηρεσία διαδοχικά από το 1981 έως το 1990. Με την πάροδο των ετών πέρασαν από εκτενείς επισκευές κι αναβαθμίσεις.

Φωτογραφίες από: twitter.com/reutersanders/status/1082331277305569285



Ωστόσο όπως σημειώνει ένας σχολιαστής, η συνάντηση Ρώσων στρατιωτικών και εξερευνητών στην Αρκτική με πολικές αρκούδες δεν είναι κάτι το μη σύνηθες.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail