Ο Πούτιν στο Βελιγράδι για ενεργειακά και όχι μόνο

Freepen.gr - Η επερχόμενη επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στη Σερβία είναι εξαιρετικά σημαντική και η ενεργειακή ασφάλεια θα είναι στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Μεταλλείων και Ενέργειας Αλεξάνταρ Αντιτς μεταδίδει το πρακτορείο Tanjug.

Ο Πούτιν θα επισκεφθεί τη Σερβία την επόμενη εβδομάδα. Μιλώντας στο RTS, ο Αντιτς δήλωσε ότι ο συντονισμός πολλών συμφωνιών - που αφορούν κυρίως την οικονομία του φυσικού αερίου - ήταν στο τελικό στάδιο.

"Περιμένουμε ένα τελευταίο βήμα προς τα εμπρός όσον αφορά την επέκταση της υπόγειας αποθήκης Banatski Dvor και αναμένουμε άλλες συμφωνίες στον τομέα της οικονομίας του φυσικού αερίου. Πάνω απ 'όλα αναφέρομαι σε κοινές εργασίες για την εξέταση της δυνατότητας κατασκευής σταθμών παραγωγής αερίου στη Σερβία καθώς και μερικές πρόσθετες δυνατότητες εναλλακτικής αεριοποίησης με υγραέριο και χρήσης αερίου για μεταφορές ", ανέφερε ο Αντιτς.

Οι συζητήσεις για άλλα ενεργειακά έργα και θέματα όπως ο περαιτέρω εκσυγχρονισμός και η αποκατάσταση της υδροηλεκτρικής μονάδας Djerdap 2 βρίσκονται σε εξέλιξη, ανέφερε.

"Με χαρά περιμένουμε τον Πρόεδρο Πούτιν να έρθει εδώ στις 17 Ιανουαρίου. Δεν είχα ποτέ προβλήματα με τις απευθείας συνομιλίες και τις απόψεις με τον ίδιο", δήλωσε ο Βούτσιτς στα τέλη Δεκεμβρίου όταν ανακοινώθηκε η επίσκεψη.

Ωστόσο θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι οι συνομιλίες δε θα περιοριστούν μόνο στον ενεργειακό τομέα. Γεωπολιτικές ανακατατάξεις βρίσκονται σε εξέλιξη στα Βαλκάνια, υπάρχει το θέμα στο Κοσσυφοπέδιο, ανοίγει το ζήτημα της Δημοκρατίας του Σέρπσκα στη Βοσνία και τέλος η προσπάθεια ενίσχυσης των σερβικών ενόπλων δυνάμεων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail