Αποκάλυψη: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί πρόωρες βουλευτικές εκλογές πριν τις ευρωεκλογές

Όπως είναι σε όλους γνωστό, φέτος το Μάιο θα διεξαχθούν ευρωεκλογές σε όλη την Ευρώπη. Η ημερομηνία τους είναι καθορισμένη για όλες τις χώρες και δεν μπορεί να αλλάξει. Για την Ελλάδα όμως υπάρχει μία σημαντική ιδιαιτερότητα.

Του Son Ofeon

Το 2019 είναι και έτος διεξαγωγής βουλευτικών εκλογών και μάλιστα με σταυρό προτίμησης. Θα ήταν όμως σκόπιμο οι Ευρωεκλογές και οι Βουλευτικές εκλογές να συμπέσουν το Μάιο; Αν επιθυμούσαμε ένα καθαρό εκλογικό σκηνικό, θα έπρεπε να απαντήσουμε ανεπιφύλακτα ναι.

Δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρηθούν οι ψηφοφόροι, προσερχόμενοι σε τέσσερεις διαφορετικές εκλογές φέτος. Η μακροχρόνια προεκλογική περίοδος θα μπορούσε να βλάψει την οικονομία και να παραλύσει το κράτος ως τον Οκτώβριο.

Επιπλέον, το κόστος της διαδικασίας θα ήταν τουλάχιστον διπλάσιο σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης. Αλλά η κυβέρνηση δεν σκέπτεται έτσι γιατί σκέφτεται σαν ψυχοπαθής. Γνωρίζει ότι θα φάει εκλογικό στραπάτσο στις Ευρωεκλογές, αλλά δεν την νοιάζει.

Ο λόγος:

Ανεξάρτητα από το δυσμενές αναμενόμενο εκλογικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, η κυβέρνηση φροντίζει ήδη να κάνει τα μικρά κόμματα αναξιόπιστα στο εκλογικό σώμα. Με πρόσχημα τη Συμφωνία των Πρεσπών, πολλοί βουλευτές μικρών κομμάτων έχουν διαφοροποιηθεί από τα κόμματα τους και "στηρίζουν" την κυβέρνηση να μην πέσει.

Με τον τρόπο αυτό, ήδη κινδυνεύουν να απωλέσουν τα μικρά κόμματα την κοινοβουλευτική τους ομάδα και να γίνουν σκορποχώρι βουλευτών χωρίς δυνατή εκπροσώπηση από τους αρχηγούς τους στη Βουλή.

Η εικόνα θα επιδεινωθεί στο μέλλον και με άλλες αποσκιρτήσεις βουλευτών, με σκοπό τα μικρά κόμματα να πέσουν κάτω από το όριο του 3% και έτσι να μην μπορέσουν να εκλέξουν Ευρωβουλευτή.

Έτσι, οι 22 Ευρωβουλευτές θα προκύψουν κυρίως από τα τέσσερα μεγαλύτερα κόμματα, δηλαδή από την ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ, τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

Οι Ευρωβουλευτές μπαίνουν στο ψηφοδέλτιο κάθε κόμματος και εκλέγονται με τη σειρά αναγραφής τους στη λίστα του ψηφοδελτίου. Ανεξάρτητα από τη δημοτικότητα των υποψηφίων, θα βολευτούν για 5 χρόνια στην Ευρωβουλή οι πιο υπάκουοι και πιο εξωνημένοι των ηγεσιών των κομμάτων.

Μετά τις Ευρωεκλογές αναμένεται να ανανεωθεί η θέση του Επιτρόπου της Ελλάδας στην ΕΕ.

Αυτόν θα τον προτείνει η τρέχουσα κυβέρνηση, ιδιαίτερα μάλιστα αν κάνει το σφάλμα ο κος Μητσοτάκης να προκαλέσει σύντομα πρόταση μομφής και να την χάσει πανηγυρικά.

Τότε για 6 μήνες η ΝΔ δεν θα μπορεί να προκαλέσει αιφνίδια πτώση της κυβέρνησης με πρόταση μομφής, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών.

Στη θέση του Επιτρόπου θα τοποθετηθεί λοιπόν εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ.

Μαντέψτε ποιο θα είναι αυτό το "καλό παιδί", που δε φοράει γραβάτα, αλλά ενδιαφέρεται για τους πρόσφυγες και κάνει κωλοτούμπες για την κα Μέρκελ...

Τον Ιούνιο φέτος θα χηρεύσει και η θέση του κου Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Και εκεί θα τοποθετηθεί εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι λοιπόν, η οποιαδήποτε διαφορετικής πολιτικής απόχρωσης κυβέρνηση, που θα προκύψει ενδεχομένως μετά τον Οκτώβριο φέτος, θα δεσμεύεται από τους εκλεκτούς του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΕ και στην ΕΚΤ.

Και τότε θα αρχίσει το σαμποτάζ της αντίπαλης κυβέρνησης, που ενδέχεται να προκύψει ως την ημερομηνία λήξης της θητείας του Προέδρου της Δημοκρατίας το Μάρτιο του 2020.

Και εκεί θα προταθεί εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ, διαθέσιμος μετά το Νοέμβριο 2019, που λήγει η πλουσιοπάροχη θητεία του στην ΕΕ, αν φυσικά ενδιαφέρεται και δεν γίνει δυνητικός αντίπαλος του κου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ.

Εννοείται ότι η δύσμοιρη αυτή κυβέρνηση θα αναγκασθεί να υλοποιήσει μέχρι κεραίας όλα τα δυσάρεστα μέτρα, που επιβλήθηκαν με όλα τα μνημόνια. Θα φορτωθεί όλο το πολιτικό κόστος και τις κατάρες όλων των Ελλήνων.

Αυτό είναι το πολιτικό σχέδιο τους.

Ο μόνος τρόπος να μην υλοποιηθεί είναι να πέσει η κυβέρνηση τις παραμονές των Ευρωεκλογών, κατά προτίμηση τον Απρίλιο. Επιπλέον, απαιτείται τα μικρά κόμματα να πάρουν όλα πάνω από 3% στις Ευρωεκλογές, βάζοντας όμως στο Ευρωψηφοδέλτιο τους ικανούς και τίμιους ανθρώπους και όχι τη συνήθη σαβούρα και τον κατιμά του παλαιού πολιτικού συστήματος.

Τώρα ξέρετε τα πλήρη σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για σχέδια αδίστακτων ψυχοπαθών με εμμονή στη διατήρηση της εξουσίας, ακόμα και αν χρειαστεί να πουλήσουν την ψυχή τους στο διάβολο...

Εμποδίστε τους...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail