Τουρκοκύπριος "διπλωμάτης: "Το Ισραήλ αγοράζει γη στην Κύπρο. Του είναι σημαντικό το νησί"

Freepen.gr - Ο πρώην πρέσβης του ψευδοκράτους στην Άγκυρα, Ahmet Zeki Bulunç, δήλωσε ότι "η Κύπρος είναι ένα σημαντικό κέντρο για το Ισραήλ" και πως αγοράζει γη εδώ και δεκαετίες στο νησί.

Ο Ahmet Zeki Bulunç έκανε τις δηλώσεις αυτές στη yeniakit.com.tr. Ο Bulunç στάθηκε ιδιαίτερα στην αύξηση του αριθμού των παραγόντων - γεωπολιτικών παικτών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, "ειδικά στον τομέα των ιμπεριαλιστικών πολιτικών που διεξάγουν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ προσπαθούν να περιορίσουν την Τουρκία και την ΤΔΒΚ".

Ο τουρκοκύπριος σημειώνει επίσης την έντονη παρουσία τόσο της Ρωσίας όσο και της Κίνας η οποία επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο.

Υπογραμμίζοντας τη σημασία της Κύπρου για το Ισραήλ, ο Bulunç ανέφερε:

"Το Ισραήλ αγόραζε γη από την περιοχή της Αμμοχώστου της Κύπρου πριν από την επιχείρηση ειρήνης [ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ]. Σήμερα στην Αμμόχωστο υπάρχει μια εγκατάσταση που ονομάζεται «χώρος εκπαίδευσης των Ειρηνευτικών Δυνάμεων», όπου το Ισραήλ σκόπευε να αποκτήσει μια μεγάλη περιοχή μέσα στη μονάδα αλλά δεν τα κατάφερε: κατά τη δεκαετία του 1990, οικοδομήθηκαν 21 βίλες στο έδαφος έξω από την εγκατάσταση. Επίσης ξέρω ότι αγόρασαν κάποια γη στην περιοχή της Καρπασίας. Η Κύπρος είναι πολύ σημαντική για το Ισραήλ".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail