Φίλης: Είναι αλυτρωτισμός να λέμε ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική, υπάρχουν πολλές

Freepen.gr - «Η Μακεδονία δεν είναι μια και ελληνική, η ελληνική Μακεδονία είναι ελληνική» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πολέμιος της Ορθοδοξίας και αρνητής της Γενοκτονίας των Ποντίων, Νίκος Φίλης από το βήμα της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων όπου συζητείται η Συμφωνία των Πρεσπών.

Και συνέχισε στο ίδιο προκλητικό tempo:

«Υπάρχουν πολλές Μακεδονίες, οι Μακεδονίες των άλλων που ρητά καθορίζονται στη Σύμβαση του Βουκουρεστίου με την υπογραφή τη δική μας [δεν καθορίζεται καμία Μακεδονία άλλων], την ελληνική. Όταν λοιπόν ακούμε την ιαχή ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική, αυτή εκλαμβάνεται ως αλυτρωτισμός, ως αμφισβήτηση συμφωνιών διεθνών της χώρας. Ίσως να μην ακούγεται καλά αλλά είναι πραγματικότητα. Η ελληνική Μακεδονία είναι ελληνική. Και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι η Μακεδονία έγινε ελληνική γιατί πληθυσμιακά η Μακεδονία έως το 1912-13 και 1921-22 που ήρθαν οι πρόσφυγες δεν είχε πλειοψηφία ελληνική παρά μόνο σε ορισμένες ζώνες στο Νότο. Έγινε λοιπόν ελληνική μέσα από ανταλλαγές κατά τις δύσκολες περιπέτειες που ζήσαμε ως έθνος κι εμείς αλλά και άλλα έθνη στην περιοχή».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail