Συμβούλιο Ασφαλείας και «Πρέσπες»


Δυστυχώς, ο Γ. Κατρούγκαλος έχει δίκιο πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι τόσο γερά «τσιμεντομένη» από τη συμμορία Σόρος-Νίμιτς-Κοτζιά-Ζάεφ (ο Τσίπρας κρατήθηκε απέξω λόγω άγνοιας της αγγλικής) ώστε να παρακάμπτεται ρητά το Συμβούλιο Ασφαλείας στο ίδιο το κείμενό της!

Του Δημήτρη Γιαννόπουλου

Κατά τον ίδιο τρόπο δηλαδή, που ήταν εξ αρχής δεδομένο στο κείμενο της Συμφωνίας πως μπορεί να κυρωθεί από τη Βουλή των Σκοπίων (2/3 των εδρών σύμφωνα με τα Σκόπια) και ΧΩΡΙΣ τη ... υπογραφή του Προέδρου Ιβανώφ.

Για την Ελλάδα, η Συμφωνία Απάτης και Προδοσίας δε διευκρινίζει καν πώς θα κυρωθεί στην Ελληνική Βουλή, συνεπώς μπορεί να «κυρωθεί» όπως ένα νομοσχέδιο του Μνημονίου: με 151 ψήφους!

Αυτό βέβαια είναι κατά παράβαση του Ελληνικού Συντάγματος Άρθρο 28 παρ. 2 που απαιτεί 180 ψήφους (3/5) για διεθνείς συμφωνίες αυτού του τύπου.

Και αντί οι «φορείς» του Παμμακεδονικού Αγώνα να απαιτήσουν τουλάχιστον τυπικό σεβασμό του Συντάγματος για τούς 180 βουλευτές, έπεσαν στην παγίδα (που βόλευε τη Νέα Δημοκρατία), ζητώντας «δημοψήφισμα» που όμως ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ αφού μόνο η παρούσα Κυβέρνηση (της Μειοδοσίας) θα μπορούσε να το διενεργήσει «για εθνικό θέμα»!

Όσο για τη θεωρία του «βέτο» που θα μπορούσαν να βάλουν Πούτιν και Τραμπ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, πάλι η ίδια η Συμφωνία το αποκλείει σαφώς με δύο τρόπους:

1. Όχι μόνο το όνομα («Βόρεια Μακεδονία») αλλά ούτε η εθνικότητα/υπηκοότητα (Μακεδόνες) ούτε η Γλώσσα (Μακεδονική) ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, η οποία αυτομάτως ενεργοποιεί τη συμφωνία (Άρθρο 20 παρ. 9):

«Οι διατάξεις της παρούσας Συμφωνίας θα παραμείνουν σε ισχύ για αόριστο χρονικό διάστημα και είναι αμετάκλητες. Δεν επιτρέπεται καμία τροποποίηση της παρούσας Συμφωνίας που περιέχεται στο Άρθρο 1(3) και στο Άρθρο 1(4)».

2. ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 20 παρ.10:

«Η παρούσα Συμφωνία θα πρωτοκολληθεί στην Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών κατ’ εφαρμογήν του Άρθρου 102 του Χάρτη των Ημωμένων Εθνών μόλις τεθεί σε ισχύ».

Εν κατακλείδει, για να μην υπάρχει αμφιβολία περί αυτού, η ίδια η Συμφωνία διευκρινίζει πως τίθεται σε ισχύ σύμφωνα με ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:

«Η Συμφωνία τίθεται σε ισχύ σύμφωνα με τις Αποφάσεις ΣΑ του ΟΗΕ 817(1993) και 845(1993)».

ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ!

Ο νέος Αγώνας για τη Σωτηρία της Μακεδονίας δεν τελειώνει αλλά ΑΡΧΙΖΕΙ μετά τη μεθαυριανή κύρωσή της από την κατοχική Βουλή.

Και (κατα Ίωνα Δραγούμη) αυτός θα είναι πλέον Αγώνας για τη Σωτηρία της Ελλάδος από τον Διαμελισμό και τον Αφανισμό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail