Αφρίζει η Αγκυρα με το συριακό στρατό στην Ιεράπολη - Φρένο από το Λαβρόφ στους Τούρκους

φωτο sputnik
Freepen.gr - Η Άγκυρα αντιτάσσεται στην παρουσία συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων στο Manbij και θεωρεί ότι η εκκαθάριση της περιοχής των Κούρδων-Λαϊκών Προστατευτικών Μονάδων (YPG) αποτελεί θέμα εθνικής ασφάλειας, δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Ακσόι.

"Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να διευκολύνουμε τις προκλήσεις του συριακού καθεστώτος [Δαμασκού] στο Manbij, καθώς και τις προσπάθειες των μελών του YPG να ανοίξουν την πόρτα στις δυνάμεις του καθεστώτος. Η εκκαθάριση του YPG από το Manbij είναι θέμα εθνικής ασφάλειας για εμάς Η τρομοκρατική επίθεση στο Manbij έδειξε για άλλη μια φορά τη σημασία της εκκαθάρισης της περιοχής των τρομοκρατών και την ανάγκη εφαρμογής του οδικού χάρτη για τον Manbij ", δήλωσε ο Aksoy στους δημοσιογράφους.

Στον αντίποδα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ανανέωσε την αποφασιστικότητα της Ρωσίας να συνεχίσει να στηρίζει τη Συρία για την εξάλειψη της τρομοκρατίας.

Ο Λαβρόφ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με το Γερμανό ομόλογό του Χαϊκό Μάας στη Μόσχα την Παρασκευή, χαρακτήρισε ως "απαράδεκτη" τη συνεχιζόμενη παραβίαση της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης συμφωνίας και τη στόχευση των στρατευμάτων του Συριακού Στρατού και των πολιτών από την τρομοκρατική οργάνωση Jabhat al-Nusra.

Ο Ρώσος διπλωμάτης τόνισε ότι η επιστροφή όλων των συριακών εδαφών στην κρατική εξουσία είναι ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσει ξανά η αύξηση της τρομοκρατίας.

"Είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η ενότητα και η κυριαρχία των συριακών εδαφών", ανέφερε, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να συνεργαστεί εποικοδομητικά για την επίτευξη μιας πολιτικής λύσης στην κρίση στη Συρία το συντομότερο δυνατό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail