Η «Δημοκρατία» σας βρωμάει δακρυγόνα


Εντολές για να διαλύσουν την διαδήλωση με κάθε τρόπο. Σε όποιον ήταν στη σημερινή μεγαλειώδη διαδήλωση ενάντια στην κατάπτυστη "συμφωνία των Πρεσπών" που οδηγεί σε ακρωτηριασμό της χώρας, είναι καθαρό ότι οι δυνάμεις των ΜΑΤ, της Αστυνομίας, οι παρακρατικοί μαυροντυμένοι και τα κάθε είδους πρακτόρια έδρασαν βάσει σχεδίου.

Της Ηλέκτρας Αντωνοπούλου - Πανάγου

Είμασταν στην Πλατεία, λίγοι, η διαδήλωση ήταν πρός το τέλος και η ώρα γύρω στις 5.00 μμ, τα ΜΑΤ στα σκαλιά της Πλατείας. Πέταξαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης σε ανθρώπους που απλώς έψαχαν με ποιό τρόπο να φύγουν. Ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα κλειστός. Άλλωστε δεν μπορούσαμε να πλησιάσουμε. Μας έπνιξαν στα χημικά. Αλαφιασμένος ο κόσμος υποχωρεί πρός την Ερμού και την Μητροπόλεως. Τα ΜΑΤ κατέβαινουν στην Πλατεία. Μπαράζ κρότου-λάμψης και χημικά. Πολλά χημικά. Πανικόβλητος ο κόσμος υποχωρεί πρός το Μοναστηράκι. 

Τα ΜΑΤ στην αρχή της Ερμού και της Μητροπόλεως. Νέα επίθεση με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Ηλικιωμένοι, παιδιά, γυναίκες, άνδρες με κόπο ανασαίνουν. Είναι φοβισμένοι και θυμωμένοι. Όλοι αναρωτιόμαστε: για ποιό λόγο; κανένας δεν κινήθηκε εναντίον τους, τίποτα δεν κάναμε. Τα ΜΑΤ χάνονται για λίγο. Είπαμε επιτέλους έφυγαν να ηρεμήσουμε λίγο. Όχι. Δεν έφυγαν. Εμφανίζονται από τους κάθετους δρόμους και ρίχουν ξανά κρότου-λάμης και χημικά. Ο κόσμος αισθάνεται εγκλωβισμένος από την κίνηση των ΜΑΤ να εμφανιστούν από τις κάθετες οδούς.

Κάποιοι τολμηροί έπαιρναν πιάτα από τα διπλανά μαγαζιά και τα πέταγαν εναντίον τους... Είμαστε πιά κοντά στην πλατεία της Μητρόπολης. 

Συνεχίζουν να επιτίθενται. Συντονισμένα. Μεθοδικά. Στοχεύοντας με τα δακρυγόνα και τις χειροβομβίδες τους τον απλό κόσμο. Ανθρώπους που δεν έκαναν ΚΑΜΜΙΑ κίνηση εναντίον τους. Ανθρώπους που ΔΕΝ αποτελούσαν κίνδυνο για αυτούς.

Άλλοι φτάνουμε στον σταθμό του Μοναστηρακίου. Κάποιοι μπαίνουν μέσα. Για να φύγουν; Για να γλυτώσουν; Ποιός ξέρει. Άλλοι σκορπίζουν στα δρομάκια γύρω...Τα ΜΑΤ, μάλλον έχουν επιτύχει τον στόχο τους: να "κατατροπώσουν" απλούς Έλληνες πολίτες, δίνοντάς τους ένα μάθημα για να μην διαδηλώσουν πάλι. Δεν τους βλέπουμε πλέον.

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στις Κες Ο. Γεροβασίλη και Κ. Παπακώστα! Τα κατάφεραν περίφημα!
Χτύπησαν με την ισχύ της Ελληνικής Αστυνομίας που υφίσταται, δρά και έχει ορκιστεί να υπηρετεί τον Ελληνικό Λαό, από τον οποίον ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ. Όπως και οι δύο κυρίες άλλωστε.
Ο,τι και να κάνετε, ο,τι και να πείτε σχετικά, θα είναι φτηνές δικαιολογίες. Οι παραιτήσεις σας, είτε υποβληθούν, είτε όχι, είτε γίνουν δεκτές είτε όχι, ΔΕΝ αρκούν για να ξεπλύνουν την ΤΕΡΑΣΤΙΑ πολιτική ευθύνη σας έναντι της Δημοκρατίας και της προστασίας και του σεβασμού του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ δικαιώματος του συνέρχεσθαι, των Ελλήνων.

Αντί να προστατέψετε τον τεράστιο όγκο των συγκεντρωμένων Ελλήνων, αφήσατε μια μικρή ομάδα βαλτών; τραμπούκων; μπαχαλάκηδων; ασφαλιτών; - ούτε με ενδιαφέρει ούτε με αφορά το ποιόν τους - να δράσει ως ο μόχλος εκείνος που θα σας έδινε το έναυσμα, τη δικαιολογία, να επιτεθείτε σε απλό κόσμο. Σήμερα στο Συλλαλητήριο γαι την Μακεδονία μας είχαμε λυποθυμίες από τα χημικά σας, μικρών παιδιών και άλλων συμπολιτών μας, κάτι που είναι καταδικαστέο και απαράδεκτο σε μια πολιτισμένη σύγχρονη Δημοκρατική χώρα.

Δεν προστατέψατε λοιπόν τον τεράστιο όγκο των διαδηλωτών στην πιο σημαντική εκδήλωση δημοκρατικού δικαιώματος.

Χρησιμοποιείτε τους ίδιους τρόπους που από το ΄11 και εδώ συνηθίζεται. Δεν διαφέρετε σε τίποτα από εκείνους που καταγγέλλατε. Γίνατε χειρότεροι. Επιτίθεστε στον Ελληνικό Λαό. Ενδιαφέρεστε για την καρέκλα σας και γι΄αυτούς που σας την εξασφαλίζουν. 

Πολιτικά; έχετε ξοφλήσει. Εθνικά; έχετε διαλέξει τους προστάτες σας. Ηθικά; στο χαμηλότερο επίπεδο. 

Η "δημοκρατία" σας βρωμάει δακρυγόνα και είναι μόνο κρότου-λάμψης.
Από ουσία ΤΙΠΟΤΑ...
Το τι μας ετοιμάζετε με τρομάζει...

Σὐνταγμα 20.01.2019
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail