Δύο δις ευρώ πάνω το κόστος των δημοσίων υπαλλήλων όσο κοστίζουν 4 φρεγάτες Belh@rra - Τι πρέπει να μας προβληματίσει

Freepen.gr - Κατά τη χθεσινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΑΝΤ1 και το Νίκο Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού σε σχετική ερώτηση για το θέμα των πλεονασμάτων ακούσαμε το εξής:

«Δεν μπορούμε να το κάνουμε αμέσως, μπορούμε να το κάνουμε σε έναν χρόνο, όταν θα έχουμε κερδίσει μεταρρυθμιστική αξιοπιστία. Λοιπόν, από πού θα βρούμε τα χρήματα. Ο κ. Τσίπρας έδωσε φέτος ένα κοινωνικό μέρισμα συγκεκριμένο, έδωσε 700 εκατ. Η δική μας επιλογή να δώσουμε 2000 ευρώ σε κάθε νέο παιδί το οποίο θα γεννιέται στη χώρα για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με έναν τολμηρό τρόπο το πρόβλημα της υπογεννητικότητας, ξέρετε πόσο στοιχίζει ετήσια κ. Χατζηνικολάου; 180 εκατ. Προφανώς κάποιες από τις παροχές που έκανε ο κ. Τσίπρας δεν θα μπορούν να γίνουν αν θέλουμε να εφαρμόσουμε αυτή την πολιτική. Το κόστος μισθοδοσίας του δημοσίου αυξήθηκε από το 2015 στο 2019 κατά 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Επαναλαμβάνω, 2 δισεκατομμύρια ευρώ αυξήθηκε το κόστος μισθοδοσίας στο δημόσιο. Αυτό θα συγκρατηθεί και πάλι».

Δύο δισεκατομμύρια ευρώ είναι όσο το κόστος τεσσάρων φρεγατών Belh@rra που έχουμε απόλυτη ανάγκη όταν οι σημερινές μας φρεγάτες είναι σχεδόν 40 ετών η κάθε μία. Επιπλέον θα μπορούσαν οι δύο να ναυπηγηθούν στην Ελλάδα δίνοντας δουλειά σε παραγωγικούς τομείς. 

Επίσης με 700 εκατομμύρια το χρόνο σε κοινωνικά μερίσματα, έχουμε ήδη ένα πόσο 2,1 δις ευρώ, δηλαδή άλλες τέσσερις φρεγάτες. Ή 20-30 καινούρια αεροσκάφη για την πολεμική αεροπορία.

Επιπλέον θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε με τα χρήματα αυτά δικούς μας τομείς στην αμυντική βιομηχανία. 

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα ποσό που ξεπερνά συνολικά τα 4 δις ευρώ και με χρηστή διαχείριση θα μπορούσαν να πιάσουν τόπο και το οποίο αυξάνει κάθε χρόνο εξακολουθώντας αυτήν την πολιτική.

Η Freepen.gr έχει κατ'επανάληψη τονίσει ότι χρήματα για την άμυνα υπάρχουν. Ωστόσο σε μια εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη συγκυρία για τη χώρα, αντί να λάβουμε τα μέτρα μας, τα σκορπάμε σε κοινωνικά μερίσματα, δηλαδή σε κόσμο που για τον Α ή Β λόγο δεν έβαλε λεφτά στο σύστημα και στο αντι-παραγωγικό δημόσιο σε προσλήψεις ημετέρων κι αυξήσεις. Ο λαός όμως πληρώνει 1 και πλέον ΕΝΦΙΑ για να συντηρεί τα παραπάνω.

Το ότι μένουμε ξεβράκωτοι ενώ υπάρχουν ρούχα να φορέσουμε σε μια γεωπολιτική περίοδο μεγάλης βαρυχειμωνιάς, πρέπει να μας προβληματίσει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail