Οι 312 "ψαγμένοι αριστεροί" που έβγαλαν πρόεδρο στη ΔΗΜΑΡ και σβήνει 2.500 χρόνια ιστορίας με μια μονοκονδυλιά

ΑΡΙΣΤΕΡΟΜΑΖΩΜΑΤΑ, ΔΙΑΟΛΟΣΚΟΡΠΙΣΜΑΤΑ - Στις εκλογές του Ιουνίου του 2012, το μοναδικό από τα μικρά κόμματα που κατέγραψε αύξηση του ποσοστού του ήταν η ΔΗΜΑΡ. Από 6,11% που πήρε τον Μάιο, πήγε στο 6,26%, βγάζοντας 17 έδρες. 385.077 (ψαγμένοι υποτίθεται) Έλληνες εμπιστεύθηκαν τον στιβαρό ηγέτη, στρατηλάτη κ.λπ. μπάρμπα–Φώτη και τις εξ ορισμού αντιφατικές θέσεις του. (Η ίδια η ονομασία του κόμματος, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι ο ορισμός της αντίφασης. Η αριστερά, παντού στον κόσμο, επιδιώκει την εγκαθίδρυση σοσιαλισμού, και σοσιαλισμός σημαίνει να κλέβει το κράτος το εισόδημα και την περιουσία σου για να την μοιράζει στην κομματική νομενκλατούρα και τους παρατρεχάμενούς της, ενέργεια εξ ορισμού φασιστική).


Την κατάληξη του εγχειρήματος τη γνωρίζουμε. Ήρθε λοιπόν η ώρα της διάλυσης. Ο μπαρμπα-Φώτης απεσύρθη αλλοιθωρίζοντας κατά ΣΥΡΙΖΑ μεριά, μπας και καταφέρει να πάρει καμμιά καρέκλα έστω και ως τσιρλήντερ του μπανοκαμμένου. Και την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ διεκδίκησαν δύο άλλοι πολιτικοί τιτάνες, με το ανατριχιαστικά εμπνευσμένο σύνθημα “γυρίζουμε σελίδα”. (Το γράφω και τσουτσουρώνω). Για την ακρίβεια ένας τιτάνας και μια…τιτάνισσα για να μην μου ξανακάνει μήνυση για φαλλοκρατικό ρατσισμό ο εθνικός ιεροεξεταστής. Κέρδισε μετά από αμφίρροπη μάχη, ο τιτάνας που ακούει στο όνομα Θεοχαρόπουλος με το συγκλονιστικό ποσοστό 52,88%. Βέβαια σε μια υποσημείωση διαβάζεις ότι αυτό αντιστοιχούσε σε 312 ψήφους, αλλά οι άνθρωποι είναι πάνω από τους αριθμούς. Άλλωστε σημασία έχει η πχιότητα και οι ψαγμένοι ψηφοφόροι της ΔΗΜΑΡ αυτή υπηρετούν. Η τιτάνισσα που ακούει στο όνομα Γιαννακάκη πήρε 241 ψήφους. Για να είμαι ιστορικά ακριβής, συμμετείχαν και άλλοι δύο τιτάνες της αριστεράς που πήραν 18 και 6 ψήφους ο καθένας, αλλά να με συγχωρούν που δεν θυμάμαι σε ποιο όνομα ακούουν.

Κι επειδή με 312 ψήφους όχι βουλευτής δεν βγαίνεις αλλά ούτε πρόεδρος του συλλόγου φίλων των ιγκουάνα, ο πρόεδρος-τιτάνας αλλοιθώρισε προς ΠΑΣΟΚ μεριά που ξεκινούσε την αλλαγή ΑΦΜ και το έπαιζε πολυσυλλεκτικό. Η κόρη η σοσιαλίστρια εξετίμησε τα πολιτικά προσόντα του πρόεδρου-τιτάνα και τον έβαλε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικαρπίας, συγγνώμη - Επικρατείας ήθελα να πω, κάνοντάς τον μάλιστα και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο. Μέχρι που αποφάσισε να ψηφίσει “ναι” στη συμφωνία των Πρεσπών. Αν δεν το κατάλαβες, αγαπητέ αναγνώστη, οι 312 “ψαγμένοι αριστεροί” που τον έβγαλαν πρόεδρο στη ΔΗΜΑΡ, του έδωσαν και τη δυνατότητα να ξεπουλήσει τη Μακεδονία.

Ας κάνουμε όμως ένα φλας-μπακ για να ολοκληρωθεί η ιστορία. Η ηττημένη τιτάνισσα έκανε πέτρα την καρδιά της και έστειλε στον νικητή-τιτάνα το εξής μήνυμα: "Συγχαίρω το Θανάση Θεοχαρόπουλο για την εκλογή του στην ηγεσία της ΔΗΜΑΡ. Ευχαριστώ από καρδιάς, τις συντρόφισσες και τους συντρόφους που με εμπιστεύτηκαν. Θα συνεχίσω, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, να υπηρετώ τις Αρχές και τις αξίες της Ανανεωτικής και Δημοκρατικής Αριστεράς". Το πιάσατε το υπονοούμενο, ε; Δεν είπε “θα συνεχίσω να υπηρετώ το κόμμα”, αλλά “τις Αρχές και τις αξίες” (Οι Αρχές με κεφαλαίο και οι αξίες με πεζό.)

Κι επειδή δεν υπάρχουν δύο πρώτες θέσεις στο Επικαρπίας, συγγνώμη - Επικρατείας ήθελα να πω, του ΠΑΣΟΚ & Σια, η τιτάνισσα βρήκε άλλο πεδίο δόξης. Ενώ διεκδίκησε την Περιφέρεια Αττικής και κατάφερε να εκλεγεί σύμβουλος το 2014, αυτή μόνη, πλεύρισε αμέσως τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προφανώς υπηρετεί τις Αρχές και τις αξίες της Ανανεωτικής και Δημοκρατικής Αριστεράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ τής έδωσε την καρέκλα της Γ.Γ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στην Περιφέρεια εμφανίζεται μια φορά το εξάμηνο, σιωπούσα, προφανώς καλυμμένη από τον τρόπο με τον οποίο οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ υπηρετούν τις Αρχές και τις αξίες της Ανανεωτικής και Δημοκρατικής Αριστεράς.

Οπότε, έχουμε ένα κόμμα ζόμπι - το κόμμα των πάλαι ποτέ προοδευτικών κομμουνιστών Εκάλης και Φιλοθέης - που θα γείρει την πλάστιγγα για το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Ο πρώην πρόεδρας-στρατάρχης κ.λπ. είναι στο Πεντάγωνο στο πόδι του μπανοκαμμένου, η πρώην διεκδικήτρια-τιτάνισσα στρογγυλοκάθεται στην συριζαϊκή καρέκλα της Γ.Γ. και ο νυν πρόεδρας των 312 ψήφων και παρελκόμενο της κόρης της σοσιαλίστριας παζαρεύει (με το αλάνθαστο πολιτικό του αισθητήριο) το ΝΑΙ με τη στέγασή του σε κάποιο φιλόξενο ίδρυμα περίθαλψης πολιτευτών με ειδικές ανάγκες.

Ιδού, κυρίες και κύριοι, το πολιτικό σκηνικό που θα σβήσει 2.500 χρόνια ιστορίας με μια μονοκονδυλιά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail