25 Ιανουαρίου 2015...Τελικά τα πράγματα μπορούσαν να γίνουν πολύ χειρότερα

«Η ετυμηγορία του λαού κλείνει τον κύκλο της λιτότητας στη χώρα μας, ακυρώνει τα μνημόνια της καταστροφής. Η ετυμηγορία του λαού καθιστά πλέον την τρόικα παρελθόν» ήταν μερικά από τα λόγια του θριαμβευτή των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου του 2015, Αλέξη Τσίπρα, του οποίου η κυβέρνηση για μερικούς μήνες απολάμβανε της στήριξης της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Του Στρατή Μαζίδη

Κι αν ο Τσίπρας δεν αποδεικνυόταν Ανδρέας, κι αν ακόμη δεν κατάφερνε να οδηγήσει σε ανατολή του ήλιου πάνω από την Ελλάδα όπως υποσχόταν εκείνο το βράδυ, τουλάχιστον τα πράγματα δεν μπορούσαν να γίνουν χειρότερα. Έτσι σκέπτονταν αρκετοί εκείνο το βράδυ.

Πέρασαν 1460 ημέρες από τότε. Ο Τσίπρας είναι ακόμη πρωθυπουργός, όχι όμως γιατί τα κατάφερε. Και τα μνημόνια είναι εδώ, και η τρόικα είναι εδώ, και οι Αμερικανοί είναι εδώ, και γενικώς όποιος άλλος θέλετε.

Και τα σπίτια κατέληξαν στους τραπεζίτες. Και οι πενιχρές οικονομίες κλειδώθηκαν μέσα σε ένα βράδυ ώστε να κατάσχονται και να μη φυγαδευθούν σε κανένα στρώμα. Και η μη αρεστή άποψη ποινικοποιήθηκε και όποιος έχει μια άλλη γνώμη είναι φασίστας, ακραίος και ρατσιστής.

Θεωρητικά ο κ. Τσίπρας τελειώνει το αργότερο το Σεπτέμβριο. Επιτρέψτε μου να έχω μια αμφιβολία. Εδώ δε δείλιασε να δώσει τη Μακεδονία, όχι έναντι κουρέματος του χρέους που αρχικά φημολογείτο αλλά για να κάνει παροχές εν όψει εκλογών. Άλλωστε γραμμένη την έχει τη Μακεδονία, όπως και η Μακεδονία δεν προστάτευσε τον εαυτό της δίνοντας δεύτερη ευκαιρία στον κ. Τσίπρα και απέχοντας από τις κάλπες σε ποσοστό ως και 50%.

25 Ιανουαρίου 2015 - 25 Ιανουαρίου 2019. Μας κατέσχεσαν και τη Μακεδονία για να τη δώσουν σε κάποιους άλλους...Τελικά τα πράγματα μπορούσαν να γίνουν πολύ χειρότερα. Και μάλλον υπάρχει υπάρχει μεγάλο περιθώριο για να πάμε ακόμη πιο κάτω.

Ο ήλιος δεν ήρθε πάνω από την Ελλάδα ίσως γιατί είναι ένα το χεληδόνι και η άνοιξη ακριβή. Θέλει δουλειά πολλή! Ποιος όμως θα κάνει αυτή τη δουλειά σε μια χώρα που λείπει το όνειρο, εσύ και το δοξάρι;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail