2011-2018, η Μάχη της Δαμασκού - Το βίντεο εξέλιξης του μετώπου μέχρι την οριστική νίκη

Freepen.gr - Το Ollie Bye, κανάλι στο YouTube κυκλοφόρησε ένα βίντεο σχεδόν τριών λεπτών που απεικονίζει την επταετή μάχη για τη Δαμασκό και τα περίχωρα της συριακής πρωτεύουσας.

Όπως φαίνεται στο σύντομο βίντεο, η μάχη ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία για τους ισλαμιστές, υπό την ηγεσία της Jaysh Al-Islam, με σχεδόν ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Γκούτα να πέφτει στα χέρια τους.

Ωστόσο από τα μέσα του 2013 αρχίζει να μπαίνει ένα φρένο με το Συριακό Στρατό και τη Χεζμπολάχ να αναχαιτίζουν την επίθεση και να ξεκινούν να ανακτούν σταδιακά τον έλεγχο της μάχης και να απελευθερώνουν σημαντικές περιοχές.

Το 2015, ο Συριακός στρατός και η Χεζμπολάχ ξεκίνησαν τη δεύτερη μεγάλη επίθεσή τους στα βουνά Qalamoun και East Ghouta. 

Το 2018 έχοντας πλέον τον έλεγχο και περικυκλωμένους τους τελευταίους θύλακες, απελευθέρωσαν ολόκληρη την πρωτεύουσα και τα περίχωρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail