Ναυμαχία στο Νότιο Ημισφαίριο - Κυνηγώντας Ιάπωνες με το Μπριζίτ Μπαρντό με 20 μίλια για οκτώ ώρες

Freepen.gr - O φωτογράφος Simon Ager (simonagerphotography.com) βρέθηκε σε μια ναυμαχία ανάμεσα στους ακτιβιστές του Sea Shephard με το ταχύπλοο Brigitte Bardot και ταχύτητα 18-20 μιλίων απέναντι στο ιαπωνικό φαλαινοθηρικό πλοίο Yushin Maru 2 που επιχειρεί για χρόνια στο νότιο ημισφαίριο με το καμουφλάζ του ερευνητικού σκάφους.

Ο Ager κάνει λόγο για παιχνίδι γάτας-ποντικιού που δεν ενδείκνυται για καρδιακούς.



Στις 15 Ιανουαρίου 2008, δύο μέλη (Ben Potts και Giles Lane) του Sea Shepherd Conservation Society, ταξιδεύοντας με το MV Steve Irwin, επιβιβάστηκαν στο Yūshin Maru No. 2 χωρίς άδεια. Κρατήθηκαν στο πλοίο για δύο ημέρες πριν μεταφερθούν στο αυστραλιανό τελωνειακό πλοίο MV Oceanic Viking. Κατά τη διάρκεια της κράτησής τους, τους προσφέρθηκε κρέας φάλαινας για δείπνο.

Στις 6 Φεβρουαρίου 2009, το MV Steve Irwin συγκρούστηκε με το Yūshin Maru No. 2, καθώς το σκάφος ακτιβιστών προσπάθησε να παρεμποδίσει τη μεταφορά φάλαινας πάνω στη γέφυρα του εργοστασιακού πλοίου Nisshin Maru.

Στις 15 Ιανουαρίου 2017, το Yushin Maru 2 πιάστηκε και πάλι παράνομα να αλιεύει φάλαινες στο αυστραλιανό καταφύγιο για φάλαινες από το Sea Shepherd. Καθώς το ελικόπτερο της Shepherd πέταξε πάνω από το κεφάλι toyw, οι Ιάπωνες φαλαινοθήρες επιχείρησαν να καλύψουν μια νεκρή φάλαινα Minke της Ανταρκτικής και να καλύψουν τα καμάκια με υφάσματα για να κρύψουν τα αποδεικτικά στοιχεία της λαθροθηρίας τους.

Τελικά η Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τη φαλαινοθηρία στο νότιο ημισφαίριο δίνοντας μια πρώτη μεγάλη νίκη στη Sea Shepherd. Οι ακτιβιστές όμως δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις πλέον στο βορρά απέναντι σε Ισλανδία, Ιαπωνία και Νορβηγία, τις τρείς μοναδικές χώρες που δεν έχουν απαγορεύσει τη φαλαινοθηρία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail