Μανούσος Παραγιουδάκης: η Ελλάδα να τολμήσει να πάει στα 12 ναυτικά μίλια μια και έξω!

Freepen.gr - Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μανούσος Παραγιουδάκης ήταν καλεσμένος στις "Αντιθέσεις" του ΚΡΗΤΗ TV με το Γιώργο Σαχίνη, μια από τις ελάχιστες πλέον εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης (μπορείτε να τη βλέπετε και ζωντανά μέσω ίντερνετ) που καταπιάνονται με τα σοβαρά θέματα που θα έπρεπε να μας απασχολούν ενώ παράλληλα οι τηλεθεατές μπορούν να καταθέτουν τις δικές τους παρατηρήσεις.

"Βαλκάνια - Ανατολική Μεσόγειος και Γεωστρατηγική" ήταν το γενικότερο πλαίσιο της συζήτησης και η παρουσία της Ελλάδας σε αυτό.

Κατά τον στρατηγό Παραγιουδάκη δεν υφίσταται στρατιωτικός κίνδυνος από το βορρά για την Ελλάδα, η οποία όπως υποστηρίζει θα πρέπει να τολμήσει να προχωρήσει στην επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 ν.μ. "μια και έξω".

Ο επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ υπογραμμίζει την καλή οργάνωση των ελληνικών Ε.Δ. και την ισχύ τους. 

Επίσης αναλύει την πρόσφατη πρωτοβουλία του Τούρκου ΥΠΑΜ, Ακάρ με την παρουσίαση χαρτών της τουρκικής ΑΟΖ όπου με δόλιο τρόπο προσπαθεί η Αγκυρα εκπαραθυρώνοντας Κύπρο και Ελλάδα να επανασχεδιάσει την ανατολική Μεσόγειο με το τυράκι ότι η δική της μοιρασιά αναγνωρίζει μεγαλύτερη ΑΟΖ σε Ισραήλ, Αίγυπτο και Λιβύη. Προσπάθεια που όμως έπεσε στο κενό.

Αναφορά γίνεται και στη Συμφωνία των Πρεσπών ενώ στην εκπομπή παρεμβαίνει ο καθηγητής της Παντείου, Αγγελος Συρίγος.

Ο στρατηγός σημειώνει επίσης ότι η Ελλάδα έχει δώσει πάρα πολλά, ιδίως στις ΗΠΑ και πρέπει να πάρει αυτά που της χρειάζονται, εννοώντας ενίσχυση της στρατιωτικής της δύναμης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail