Αυτά είναι τα 10 σημεία του οδικού χάρτη των Κούρδων για συμφωνία με τη Συρία

Freepen.gr - Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Hawar δημοσίευσε λεπτομερές ρεπορτάζ που υπογράμμισε όλα τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν ανάμεσα στο κουρδικό δημοκρατικό συμβούλιο της Συρίας με τη συριακή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο οδικός χάρτης της ειρήνης που προτείνουν οι Κούρδοι είναι ο ακόλουθος:

1.Ενότητα της συριακής γης

Το σύστημα στη Συρία είναι δημοκρατικό και η Αυτόνομη Διοίκηση αποτελεί μέρος αυτού του συστήματος.

3 Οι Αυτόνομες Διοικήσεις έχουν εκπροσώπους στο κοινοβούλιο της Δαμασκού, μέσω των εκπροσώπων τους.

4 Μαζί με τη σημαία της Συρίας, πρέπει να υπάρχουν σημαίες που αντιπροσωπεύουν τις Αυτόνομες Διοικήσεις.

5. Η διπλωματία στους τομείς των Αυτόνομων Διοικήσεων δεν αντιβαίνει στα συμφέροντα του συριακού λαού και του συντάγματος.

6. Οι δημοκρατικές δυνάμεις της Συρίας (SDF) αποτελούν μέρος του συριακού στρατού, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την προστασία των συνόρων.

7. Οι Δυνάμεις Εσωτερικής Ασφάλειας στις περιοχές της Αυτόνομης Διοίκησης λειτουργούν σύμφωνα με τα τοπικά Συμβούλια κατά τρόπο που δεν έρχεται σε αντίθεση με το σύνταγμα της Συρίας.

8. Η εκμάθηση στη μητρική γλώσσα αποτελεί τη βάση της εκπαίδευσης στους τομείς της Αυτόνομης Διοίκησης και η αραβική γλώσσα είναι η επίσημη γλώσσα σε όλη τη Συρία.

9. Στις περιοχές της Αυτόνομης Διοίκησης, η εκπαίδευση στις τοπικές γλώσσες διδάσκεται στις ιστορικές σχολές, τον πολιτισμό, τις γλώσσες, τη λογοτεχνία και τα συναφή.

10. Διανομή με δίκαιο τρόπο του συριακού πλούτου στις περιοχές της Συρίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail