Το Ιράν παρέλαβε σήμερα το πρώτο εγχώριο καταδρομικό με στοιχεία stealth

Freepen.gr - Το ναυτικό του Ιράν παρέλαβε σήμερα ένα εγχώριο καταδρομικό πλοίο, το οποίο σύμφωνα με τα κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης έχει στελθ τεχνολογία και δεν εντοπίζεται από τα ραντάρ.

Η τελετή της καθέλκυσης μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση. Το πλοίο ονόματι Sahand, που μπορεί να πλέει αυτόνομα πέντε μήνες παραδόθηκε στο ναυτικό του Ιράν στη βάση στο Bandar Abbas στον Κόλπο.

Το Sahand διαθέτει θάλαμο πτήσης για ελικόπτερα, εκτοξευτές τορπιλών, αντιπυρικά και αντικλεπτικά πυροβόλα όπλα, βλήματα επιφανείας / επιφανείας και επιφανείας-αέρος καθώς επίσης δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου, ανέφερε η κρατική τηλεόραση.


"Αυτό το σκάφος είναι το αποτέλεσμα ενός τολμηρού και δημιουργικού σχεδιασμού που στηρίζεται στις τεχνικές γνώσεις του ιρανικού ναυτικού και έχει κατασκευαστεί με δυνατότητες στελθ", δήλωσε ο ναύαρχος Alireza Sheikhi, επικεφαλής των ναυπηγείων που ναυπήγησαν το πλοίο στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail