Η Βραζιλία παρέλαβε το πρώτο υποβρύχιο Scorpene-class και ετοιμάζεται να αποκτήσει πυρηνικό

Freepen.gr - Το Βραζιλιάνικο Ναυτικό παρέλαβε το πρώτο υποβρύχιο Scorpene-class, Riachuelo S-40 στα ναυπηγεία Itaguaí στο Ρίο.

Το βραζιλιάνο ναυπηγείο Itaguaí Construções Navais (ICN), θυγατρική της Naval Group και του Odebarecht, παρέδωσε το υποβρύχιο στο βραζιλιάνικο Πολεμικό Ναυτικό την Παρασκευή.

Το Riachuelo S-40 είναι το πρώτο από τα τέσσερα υποβρύχια της κατηγορίας Scorpene με σύστημα αναερόβιας πρόωσης που κατασκευάζονται επί του παρόντος για το ναυτικό υπό το πρόγραμμα ανάπτυξης υποβρυχίων που είναι γνωστό ως Prosub.

Το 20ετές πρόγραμμα Prosub ξεκίνησε αρχικά το 2009 και περιλαμβάνει επίσης την ανάπτυξη ακόμη ενός σκάφους ναυτικού, το οποίο αναμένεται να είναι πυρηνοκίνητο. Τα υποβρύχια κατασκευάζονται από την ICN (41%) και την Odebrecht (59%).

Το συνολικό πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2029 με την παράδοση του πυρηνοκίνητου υποβρυχίου και έχει κόστος 8,9 δις δολ ΗΠΑ.

Το Riachuelo S-40 αναμένεται να μπει σε υπηρεσία στο βραζιλιάνικο ναυτικό το 2020.


Τα νέα υποβρύχια σχεδιάζονται για να εξοπλίσουν το Πολεμικό Ναυτικό και να περιπολούν τα 3,5 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα βαθέων υδάτων της Βραζιλίας που περιέχουν τεράστιο πλούτο σε αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου .

"Η Βραζιλία έχει μια κατεύθυνση για την ειρήνη και αποκτά αυτά τα υποβρύχια για το συγκεκριμένο σκοπό. Όχι για να απειλήσει ή να διαταράξει την ηρεμία", δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της χώρας, Michel Temer.

"Η Βραζιλία κατασκευάζει υποβρύχια επειδή ένα έθνος με περισσότερα από 7.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής δεν μπορεί χωρίς εργαλεία να υπερασπιστεί την κυριαρχία και τα θαλάσσια πλούτη του", συμπλήρωσε


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail