Οι Τούρκοι έρχονται κι από βορειοδυτικά παρέα με τους Αλβανούς - Η TCG Oruçreis έξω από το Δυρράχιο

Freepen.gr - Η τουρκική φρεγάτα TCG Oruçreis πραγματοποίησε κοινές ναυτικές ασκήσεις με το αλβανικό περιπολικό σκάφος Butrinti έξω από το Δυρράχιο. Να υπενθυμίσουμε ότι η Τουρκία διατηρεί εδώ και αρκετά χρόνια ναυτική βάση στην Αλβανία. 

Πρόκειται για το Pasha Liman που βρίσκεται στον κόλπο του Αυλώνα, σχεδόν απέναντι από την ομώνυμη πόλη στην Αλβανία. Βρίσκεται σε χρήση από το Αλβανικό Πολεμικό Ναυτικό και το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό. Ο ναύσταθμος Πασαλιμάνι ήταν η μόνη σοβιετική βάση στη Μεσόγειο τη δεκαετία του 1950. Μετά την κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώτος το 1991 η βάση ανοικοδομήθηκε με έξοδα της Τουρκίας και βάσει διμερούς συμφωνίας Αλβανίας-Τουρκίας το τουρκικό ναυτικό έχει το δικαίωμα να τη χρησιμοποιεί.

Με άλλα λόγια η Τουρκία έκανε αυτό που θα έπρεπε να είχε πράξει η Ελλάδα, η οποία τότε ήταν σε πολύ καλύτερη μοίρα από τη σημερινή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail