Μια ελβετική εφημερίδα λέει τη θλιβερή αλήθεια για τους Ελληνες - Γιατί η Ελλάδα δε βρήκε την Ιθάκη

(Bild: Goran Basic / NZZ) 
Freepen.gr - Η ελβετική Neue Zürcher Zeitung λέει την σκληρή αλήθεια για τους Ελληνες σε άρθρο με τίτλο: «Kein Aufbruch nach Ithaka – in Griechenland hat das alte System trotz Krise überlebt / Το ταξίδι προς την Ιθάκη δεν ξεκίνησε ποτέ – Επιβίωσε το παλαιό σύστημα στην Ελλάδα» σε άρθρο που υπογράφει ο Ekkehard Kraft.

Το δημοσίευμα σημειώνει πως όταν ξεκίνησε το ταξίδι προς την Ιθάκη όπως το προσδιόρισε ο Γιώργος Παπανδρέου στο Καστελόριζο το 2010 και ο Αλέξης Τσίπρας στο νησί του Ιονίου το 2018, ο στόχος δεν ήταν μόνο η οικονομική εξυγίανση αλλά οι σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές στο δημόσιο και την οικονομία. Το άρθρο σημειώνει πως τα ελλείμματα του προϋπολογισμού ήταν το αποτέλεσμα του αναποτελεσματικού δημοσίου τομέα.

Η εξυγίανση όπως σημειώνει η ιστοσελίδα οφείλεται στις μεγάλες φορολογικές και άνισες επιβαρύνσεις ταυτόχρονα με την επιείκια στο δημόσιο τομέα όπου δεν απελύθη κανείς όταν στον ιδιωτικό τομέα εκατοντάδες χιλιάδες έχασαν τη δουλειά τους. Επιπλέον σημειώνεται πως το δημόσιο αρχίζει ξανά να διογκώνεται αγγίζοντας τα επίπεδα του 2010 χωρίς να έχει καταστεί αποδοτικός και παρατίθεται ως παράδειγμα η καταστροφή στο Μάτι όπου η ανικανότητα του κράτους οδήγησε σε 100 νεκρούς.

Η ΝΖΖ σημειώνει ότι το πελατειακό κράτος και ο νεποτισμός εξακολουθούν να κυριαρχούν στο δημόσιο βίο και παραθέτει το παράδειγμα του διορισμού του εξαδέρφου του Αλέξη Τσίπρα αλλά και του πατέρα του Νίκου Παππά.

Σκληρή κριτική ασκείται επίσης και στη Δικαιοσύνη η οποία χαρακτηρίζεται ως καφκική και δυσκίνητη ενώ γίνεται αναφορά τόσο στη διαμάχη Κοτζιά με την Athens Review όσο και στις διαρκείς περιπέτειες του Ανδρέα Γεωργίου.

Το άρθρο καταλήγει σημειώνοντας ότι η επικρατούσα κατάσταση στην Ελλάδα είναι αυτή που διώχνει τους Ελληνες από την πατρίδα τους οι οποίοι αναζητούν καλύτερη τύχη στο εξωτερικό και σε καλύτερα δομημένες κι αξιοκρατικές κοινωνίες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail